Estan normalitzades les relacions entre el Govern català i el Govern espanyol després de casos com el CatalanGate o la manca d'inversions? Per al PSC les relacions són cordials, fluides i positives, unes relacions que assegura que l'executiu de Pere Aragonès amaga: "Dilluns Calviño es va reunir amb Giró en un contacte cordial. La Conselleria d'Universitats treballa amb el Ministeri la llei de la ciència. Hi ha una relació fluida. Si els agrada dir que no, que expliquin per què", ha declarat aquest divendres la portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero. 

Per al PSC no tenir una bona relació, seria irresponsable, perquè cal que el Govern català sàpiga treure el màxim profit per a la ciutadania del Govern d'Espanya: "La relació en general és positiva. Es va treballant. Altra cosa és el que es vulgui traslladar", ha insistit la portaveu, que ha apuntat que consellers i ministres treballen amb tota la "naturalitat", i que el que després es transmet públicament "no correspon a la realitat". Justament aquest divendres es reuneix la comissió bilateral d'infraestructures entre l'Estat i la Generalitat, al qual no hi assistiran ni ministres ni consellers. A més, dijous mateix la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va assegurar que tampoc no assistiran a la Bilateral de juliol perquè "no hi ha cap traspàs important sobre la taula" i perquè les relacions "no estan normalitzades". 

El PSC, en canvi, considera que la bilateral de juliol s'ha de reunir, i que és "una bona noticia" que a la reunió d'aquest divendres hi vagin tècnics per parlar "de manera objectiva" i així despolititzar tota la gestió de les inversions i arribar a concrecions tècniques. A més, Romero ha assegurat que és millor que no hi vagin consellers perquè així no es mostraran les "discrepàncies entre ERC i Junts", en qüestions com el Quart Cinturó. En qualsevol cas, la portaveu socialista ha demanat a la part catalana que hi vagi amb una predisposició "col·laborativa" per aconseguir compromisos pressupostaris i poder-los aplicar, i ha assegurat que el govern espanyol ja ha mostrat una bona disposició en reconèixer que la xifra d'inversions a Catalunya era baixa. "El diàleg és una de les banderes d'ERC i ens agradaria que es concreti", ha afegit. 

Sobre un altre àmbit, el dels Jocs Olímpics d'Hivern, el PSC no es mou. Els socialistes insisteixen que la millor via és la d'una candidatura conjunta entre Catalunya i l'Aragó, malgrat les discrepàncies evidents entre ambdós territoris, que estan provocant un alentiment del procés. En aquest sentit, no ha volgut valorar quina posició tindria el PSC si la candidatura catalana es presenta en solitari.