El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha emplaçat aquest dilluns a la líder de Cs, Inés Arrimadas, a assistir a la cimera pel diàleg que es farà divendres al Palau de la Generalitat per donar compliment a una resolució del Parlament. "Com podrà exigir a Torra i el Govern que compleixin amb les resolucions si ella no ho fa", s'ha preguntat.

Després que Arrimadas hagi apostat aquest diumenge en una entrevista a TV3 per tornar a aplicar el 155 a Catalunya, Illa ha considerat que no és "procedent" ni es donen "els supòsits" per a tornar a aplicar l'article constitucional. "Estem més concentrats en solucionar els problemes, no en engrandir-los ni aprofitar-los per rascar 3 o 4 vots aquí o allà", ha retret Illa.

De nou ha recordat que la cimera pel diàleg respon a una iniciativa parlamentaria del PSC per "facilitar un gran acord". De fet, ha avançat que la portaveu del partit, Eva Granados, el diputat Ramon Espadaler i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, presentaran aquest dijous un document que reflectirà la posició del grup parlamentari a la cimera. "No anirem a la reunió a escoltar i de forma passiva, sinó que hi assistirem amb un plantejament discutit i plasmat en aquest document", ha sostingut. Així, a més de Cs, també ha demanat a la CUP i el PPC que assisteixin a la reunió. 

Designació de Marchena

Després de l'elecció de Manuel Marchena per presidir el CGPJ i que s'hagi fet públic que Martínez Arrieta serà el president del tribunal del judici del procés, des del PSC han expressat respecte per les "persones" i "institucions". "Valorem positivament la majoria progressista del CGPJ si es confirma. Té una tasca enorme de modernització i tenim confiança respecte a la institució", ha apuntat Illa. "Desitjar que les coses funcionin de la millor manera possible i en benefici de les persones que assumeixen noves responsabilitats", ha afegit. 

Pel que fa a la comissió d'investigació sobre les "activitats irregulars" de persones vinculades a la Casa Reial que impulsa JxCat, el PSC ja ha anunciat que votaran en contra de la creació i que "no hi participaran" en cas que tiri endavant. "Aprovant qüestions com aquesta ens apropen en una situació de fer el ridícul", ha opinat. "Torrent faria bé de no permetre una deriva cap a la ridiculització de les institucions catalanes", ha conclòs.

D'altra banda, el PSC també ha parlat de la convocatòria de vaga de CCOO i UGT el 12-D al sector públic contra la proposta del Govern de recuperar les pagues extres en 8 anys. Illa ha dit al Govern que "està a temps de rectificar". "És insòlit. Demanem a l'executiu català que doni compliment a les reivindicacions sindicals al mandat del Parlament", ha afirmat.