La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, creu que "és molt necessari" que el Govern assisteixi a l'acte de l'entrega de premis de la Barcelona New Economy Week divendres, on també hi serà Felip VI, a més del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Granados diu que "si l'agenda ho permet", cal que l'executiu hi estigui present, "sobretot donant reconeixement a les empreses de la nova economia". Després que la secretària adjunta d'ERC, Marta Vilalta, hagi dit que el Govern decidirà quina és la seva participació en l'acte, Granados ha replicat que "Aragonès és el màxim representant de l'Estat a Catalunya". Després que Felip VI no assistís a l'acte d'entrega de despatxos dels jutges el 25 de setembre, els socialistes emmarquen ara en la "normalitat" aquesta visita.

Granados ha insistit que la presència del Govern o els ajuntaments és "imprescindible" perquè aquest esdeveniment és per "impulsar la nova economia". "Això és la normalitat, que quan estem enmig d'una crisi econòmica les institucions ajudin a tirar endavant l'economia", ha continuat.

La "nova distracció" d'ERC i JxCat

Per altra banda, Granados ha criticat el debat de l'independentisme sobre superar el 50% dels vots a les pròximes eleccions. Hi veuen una "nova distracció" de JxCat i ERC "per tenir atenció mediàtica". En aquest context ha valorat que en un estat de dret només hi ha dos tipus de projectes polítics: "els que accepten les regles de joc i els que no".

Creu que el de Carles Puigdemont no les accepta i que els d'Oriol Junqueras esperen "el moment propici per no respectar-les". Per això assenyala que entre les dues propostes no hi ha cap diferència. Per tot plegat, ha reclamat "noves majories" per a Catalunya per "girar full" i "fer un tomb electoral".

D'altra banda, Granados ha deixat en mans dels dos executius si s'ha de reprendre la taula de diàleg tot i la "interinitat" a Catalunya. El vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, va valorar que no es pot reactivar aquest espai fins que no hi hagi eleccions, en una entrevista amb El Periódico. Els socialistes refermen l'aposta pel diàleg però diuen que han de ser els dos executius qui decideixin, segons les circumstàncies.