La primera tongada de protestes estava convocada oficialment per les dotze del migdia. Els coordinadors de les mobilitzacions havien cridat a una aturada als centres de treball per sortir a concentrar-se durant deu minuts a les portes de la feina. Un dels punts on s'ha congregat més gent és a Plaça Sant Jaume. 

aturades judici sant jaume   marina fernandez

La consellera Elsa Artadi i l'alcaldessa Ada Colau, en representació de banda i banda de Sant Jaume, han encapçalat l'acte. Els representants institucionals s'han barrejat amb la concentració permanent que des de fa un parell de setmanes impulsa l'ANC. 

Artadi ha titllat el judici de "vergonya" i ha criticat amb contundència que "les famílies hagin hagut d'anar voltant durant més de mitja hora abans de poder entrar al Suprem". Ho ha qualificat de "situació inhumana i d'expressió de maldat". 

Una vegada més, Colau ha quedat engolida pels crits d'independència. I també pels de 'llibertat presos polítics'. Com pot veure's al vídeo, ella ha preferit guardar silenci, que només ha trencat quan al final s'ha cantat Els Segadors. 

La majoria de membres del Govern duien a la solapa una enganxina on podia llegir-se 'Un judici a tot un poble'. 

El Parlament, acusa

A la cambra catalana, que avui ha vist interrompuda la seva activitat ordinària, els diputats independentistes i dels comuns que no s'han desplaçat a Madrid han baixat a l'entrada del Parlament amb cartells de 'Jo acuso'. En acabar, s'han fotografiat a l'escalinata amb imatges dels encausats. 

aturades judici parlament   jxcat (2)

Des de Mas a la Ciutat de la Justícia

A les conselleries també s'ha secundat l'aturada d'aquest migdia. En el cas de la d'Empresa, la consellera Chacón ha compartit la protesta amb Artur Mas. L'oficina d'expresident s'ubica al Palau Robert, és a dir, porta amb porta amb el departament d'Empresa. 

aturades judici palau robert   oficina premsa mas

aturades judici ciutat justicia   antonaturades judici conselleria justicia 2  sergi alcazaraturades judici passeig gracia

Alguna de les mobilitzacions ha acabat amb talls de trànsit. Al matí, els CDRs també han organitzat accions sorpresa i fa uns instants acaben de fer una convocatòria per ocupar la Fiscalia.