Un centenar de joves han protestat a la UAB contra els espanyolistes de S'ha Acabat! amb bombes fètides, quan falten pocs dies per a la manifestació a Barcelona de Societat Civil Catalana per rebutjar l'amnistia. Convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la concentració ha tingut lloc aquest dimarts a la fira d'entitats de la Universitat Autònoma —on tenen representació les organitzacions presents al campus de Bellaterra—. La convocatòria ha començat a les 12.00 hores i ha durat gairebé dues hores, fins que els membres de l'entitat espanyolista han plegat el material de la parada sense haver pogut repartir papers ni difondre el seu discurs.

Un cordó format per personal de la seguretat privada de la universitat i agents dels Mossos d'Esquadra ha impedit que ningú es pogués acostar al punt d'informació de S'ha Acabat!, per evitar que el centenar de joves hi arribessin. Tanmateix, els manifestants han encès bengales i han exhibit una pancarta amb el lema "S'ha Acabat! fora de la UAB". També han cridat consignes com "Sense policia no sou res", "Vosaltres, feixistes, sou els terroristes" i "Menys policia i més educació". "Pijo, acércate", "1 d'octubre, ni oblit ni perdó" i "No mereixeu la senyera que porteu" han sigut alguns altres càntics. Tret del llançament de bombes fètides, no hi ha hagut cap incident.

Suport de Vox a S'ha Acabat!

Malgrat assegurar que no tenen vincles amb l'extrema dreta, l'única visita que ha rebut la paradeta de S'ha Acabat! ha sigut la del diputat ultradretà de Vox Alberto Tarradas —cosa que ha fet pujar els decibels de la protesta—. Tarradas ha abandonat la carpa cap a les 14.00 hores, quan els manifestants han començat a cantar la cançó de "Passi-ho bé" de La Trinca i el diputat ha aixecat el polze per agrair amb ironia el gest. Un cop ha finalitzat la concentració i l'entitat ha plegat el material, el seu responsable d'Universitats, Hugo Escarpa, s'ha queixat de la necessitat de presència policial i seguretat privada: "No ens deixen expressar amb llibertat i no podem anar lliurement pel campus, que hauria de ser de tots". "Som un dia més aquí, com cada any, a la fira d'associacions, i ens trobem el de sempre. Res no ha canviat", ha afegit, tot queixant-se que la UAB no ha fet res "per impedir-ho".

La portaveu nacional del SEPC, Júlia Portet, ha assegurat que la protesta s'ha desenvolupat "de la millor manera possible" i que l'objectiu era "no permetre que grups d'extrema dreta siguin a qualsevol universitat", tot recordant que S'ha Acabat! té "arrels amb grups neofeixistes" i que per la seva "estratègia de judicialització" hi ha set casos als jutjats. Així mateix, també ha carregat contra Tarradas per haver donat suport a l'entitat espanyolista.