El col·lectiu 'Silenci, rebel·leu-vos' ha traslladat les protestes que fan diàriament a Tarragona fins a les portes del Tribunal Suprem, a Madrid. Una cinquantena de persones s'han concentrat durant mitja hora a les portes del tribunal i, en estricte silenci, han exhibit pancartes. El col·lectiu, que supera ja el centenar de protestes, interpel·la directament jutges, fiscals i policies perquè es "rebel·lin" contra l'existència de "presos polítics i exiliats".

"Volem que tota la gent bona deixi de callar-se, és un silenci contra el silenci", ha dit el portaveu, Lluís Pastrana. A més, han registrat cartes adreçades al jutge instrucció del procés, Pablo Llarena, i el president del tribunal, Manuel Marchena, i també als presidents del Senat, Pío Garcia-Escudero, i del Congrés, Ana Pastor.

"Venim a dir-li a la judicatura i als cossos policials que deixin de callar-se i es rebel·lin contra la injustícia", ha dit el portaveu, Lluís Pastrana, que assegura que continuaran amb les protestes. "Es cansarà abans la judicatura que nosaltres", ha manifestat. Pastrana ha criticat la posició del tribunal que ha de jutjar l'1-O i ha dit que a la vista de previ pronunciament van tenir la sensació que "era la santa inquisició". "Ens imaginàvem la foguera allà fora mentre ho veiem per la televisió", ha manifestat. 

Cartes a Llarena i Marchena

Els manifestants també han registrat dues cartes al Suprem, adreçades al jutge instructor, Pablo Llarena, i el president del tribunal del procés, Manuel Marchena. En la carta, els demanen "coratge" i que "prenguin consciència" de la importància del seu posicionament per resoldre el conflicte. Un missatge que s'ha repetit en les cartes que també adreçaran als presidents del Senat, Pío Garcia-Escudero, i del Congrés, Ana Pastor.

Rufián protesta davant Suprem Silenci, rebeleu vos ACN

La concentració ha rebut el suport de diputats i senadors d'ERC –encapçalats per Gabriel Rufián- i del diputat al Congrés del PDeCAT Ferran Bel.