Els consellers i candidats de JuntsxCat a les generals, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, han protestat per la decisió del Tribunal Suprem de denegar als presos d'aquesta candidatura de tenir contactes amb mitjans d'informació. Han protestat en un missatge a les xarxes socials.

"El Suprem m'acaba de denegar contactes amb mitjans de comunicació per exercir amb plenitud els drets com candidat. On és la igualtat d'oportunitats? Prou discriminació!", han indicat en un tuit.

El president Carles Puigdemont ha sortit en defensa dels consellers i contra la prohibició. "Estimats Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, defensarem els drets de tothom a participar en les eleccions. Com vam fer amb el Freetothom, ara toca defensar també DretsperTothom.

La protesta dels consellers de JuntsxCat ha coincidit amb la decisió de la Junta Electoral Central d'autoritzar el vicepresident i candidat d'ERC a les eleccions generals, Oriol Junqueras, a participar en una roda de premsa a l'ACN des de la presó el proper divendres.