És la institució més mal valorada amb diferència. I la publicació de la sentència ha acabat de fer esclatar la ràbia contra la Casa Reial. Al llarg dels últims dos anys, el rei Felip VI i la seva família han comprovat en primera persona el rebuig que genera la monarquia a Catalunya. Aquest dilluns, n'estan tenint una nova prova, al Palau de Congressos de l'avinguda Diagonal. Milers de persones han respost a la crida per protestar contra el Rei que han fet diversos col·lectius i entitats, des de l'ANC als CDR, passant pel Pícnic per la República i els mateixos partits independentistes.

La visita reial arriba en plena campanya electoral i això ha sacsejat els plans de les formacions independentistes que es presenten al Congrés i que han decidit donar suport actiu a la mobilització. Els carrils d'entrada a Barcelona per la Diagonal han quedat tallats pels manifestants, entre els quals hi havia també destacats dirigents polítics, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP.

Entre les cares conegudes, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie; els representants de JxCat Roger Español, Míriam Nogueras, Aurora Madaula i Gemma Geis; Joan Josep Nuet, Carolina Telechea, Mirella Cortés, Marc Sanglas i Mònica Palacín, per part d'ERC, i Carles Riera, Mireia Vehí i altres membres del secretariat nacional de la CUP. Tot i que tots han decidit secundar la marxa, ho han fet sense barrejar-se. Cadascun d’ells ha escollit un punt diferent de la concentració.

miriam nogueras visita rei diagonal - marina fernandez

ernest maragall manifestacio rei diagonal - marina fernandez

Marina Fernàndez

El recinte on se celebra l'entrega dels Premis Princesa de Girona va quedar absolutament blindat per les forces de seguretat ja des d'aquest diumenge, quan va viure's la primera acció de protesta contra els monarques, que van arribar al vespre i s'han allotjat a escassos metres del Palau de Congressos, a l'hotel Juan Carlos de l'avinguda Diagonal. 

Fent cas de la convocatòria, molts dels concentrats van carregats amb pintures, ous i fotografies del Rei per cremar-les. Al costat contrari, el Ministeri de l'Interior ha mobilitzat uns 4.000 agents, entre Policia Nacional i Guàrdia Civil, tant en previsió als possibles incidents d'avui, com de cara als propers dies i fins a les eleccions del 10-N. 

elisenda paluzie manifestacio rei felip vi diagonal - marina fernandez

carles riera manifestacio rei felip vi diagonal - marina fernandez

Marina Fernàndez