El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat escridassat pels CDR en la seva visita a Deltebre aquest diumenge. Desenes de manifestants l'esperaven a l'arribada per exigir-li que implementi la República amb pancartes amb lemes com "Estàs capacitat?", "Prou mentides" i "Volem la República, aprèn-ne". 

Torra ha visitat el Centre Fluvial del Delta a Deltebre, des d'on ha respost als manifestants i ha reafirmat el seu compromís i el del Govern en la implementació de la República. "És el meu compromís i el del Govern de la nació. Tingueu la certesa i la confiança, com jo la tinc en vosaltres, que serem allà i ho farem", ha dit. En aquest sentit, ha reiterat que "no hi ha marxa enrere" i que arribarà "el moment que haurem de saltar tots plegats".

Per això, Torra ha fet una crida a la unitat independentista: "El primer d'octubre és probablement el millor que hem fet els últims anys, perquè ho vam fer junts i junts és l'única manera que aquest país té per afrontar el que vindrà".

Quan ha acabat la visita, el president s'ha reunit amb els alcaldes del territori investigats per l'1-O i dels municipis on hi va haver violència policial.