Demà és Sant Jordi i, com cada any, el Parlament ho celebra. I, en el marc d'aquesta Diada, la presidenta de la Cambra catalana ha volgut aprofitar per compartir-ho amb els funcionaris del Parlament. És per això que Laura Borràs ha fet arribar un llibre i una rosa a tots els professionals que hi treballen. Un acte de solidaritat i agraïment, però, que no ha estat ben rebut per tothom. De fet, alguns dels treballadors de la Cambra han volgut manifestar públicament el seu descontentament amb la presidenta Borràs retornant-li tots dos obsequis. El motiu, protestar contra el tracte que han rebut per part seva durant els darrers mesos.

El rebuig ha estat visible: a la planta baixa de l'edifici del Parlament, en un passadís proper a la cafeteria, s'ha vist una vintena de roses col·locades en un parell de gerros a terra. A més, acompanyades d'un cartell en què diu 'roses retornades'. Alguns dels treballadors han explicat a ElNacional.cat que les han deixades, i també han fet arribar a través de la correspondència interna el llibre poemari Da Nuces Pueris, de Gabriel Ferrater (Peu de Mosca, 2022). Són algunes desenes de funcionaris de diversos departaments de la cambra, i no una acció concreta per part d'un grup en concret. L'equip de la presidenta de la cambra ha assegurat a l'ACN que no té constància de cap queixa formal, tot i confirmar que ha vist les flors retornades.

La raó, darrere de tot plegat, és manifestar la molèstia que han experimentat durant els darrers mesos per part de Laura Borràs i el seu tracte. I és que són diversos els casos que han irritat els funcionaris recentment. La polèmica per les llicències per edat, la pèrdua de l'acta de diputat de la CUP de Pau Juvillà, i els triennis han posat el funcionariat de la cambra sota la lupa els darrers mesos. La presidenta del Parlament, de fet, va responsabilitzar els treballadors i treballadores de la casa de la retirada de l'escó de Juvillà, en una sessió en obert de la Junta de Portaveus, el 14 de febrer.

 

Culpabilitzant els treballadors

Laura Borràs ja va acusar els funcionaris del Parlament d'haver actuat de forma improcedent en el cas de Pau Juvillà: va considerar "una anomalia" que funcionaris de la casa actuessin per ordres de la secretària general, que obeïa la Junta Electoral Central, sense que la Mesa ho sabés. "No és admissible", va advertir. També va criticar els treballadors per haver publicat un tuit des del compte oficial del Parlament informant que s'havia donat de baixa a Juvillà al Butlletí del Parlament, abans que s'hagués notificat a la Mesa. Ara bé, després de la intervenció dels grups que li van recriminar haver culpat els treballadors, ella va assegurar que no hi ha hagut "cap intent de culpar-los", i va dir que si van actuar així va ser per por a l'únic culpable: la repressió de l'Estat.