El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha recriminat aquest dijous al cap de l'Executiu que segueixi endavant amb la "negociació bilateral" amb Catalunya en comptes de dir-li al president de la Generalitat, Quim Torra, que "faci les maletes" i "deixi d'estar al capdavant" del Govern.

Sánchez i Torra han conversat per telèfon aquest matí i han acordat mantenir una reunió després de la formació de Govern, encara que no han concretat si tindrà lloc a Madrid o a Barcelona. Segons el president català, aquesta pròxima reunió hauria de servir per a "encarrillar la taula de negociació" pactada entre el PSOE i ERC.

El dirigent del PP ha assegurat que "en qualsevol democràcia occidental" de l'entorn aquesta cridés hauria d'haver servit perquè Sánchez "li digués a Torra que fes "les maletes" i "que no passi ni un minut més com el representant dels catalans".

En aquest punt, ha recalcat que Torra està "inhabilitat en termes polítics" perquè no exerceix com a president de tots els catalans. "És el representant ordinari de l'Estat a Catalunya i el que fa tots els dies és atacar sistemàticament a l'Estat al capdavant de la Generalitat", ha recalcat.

Sánchez ha de dir: "Adéu, senyor Torra"

Montesinos ha subratllat que Torra també està "inhabilitat" per la Junta Electoral Central (JEC) i per això ha insistit que en una democràcia "normal" se li diria: "Fins després senyor Torra, no tinc res a parlar amb vostè. Només li demano que el que ha de fer és marxar, que faci les maletes i se'n vagi".

Tanmateix, ha criticat que Sánchez hagi optat per "iniciar una negociació bilateral" que, segons ha indicat, "significa que el Govern d'Espanya tractarà la Generalitat com al Govern de França o al d'Alemanya".

"I això va en contra del nostre Estat de les autonomies perquè és posar la Generalitat de Catalunya per sobre del Govern andalús o del d'Extremadura. I això és intolerable", ha dit en una entrevista en Telecinco.

El responsable de Comunicació del PP ha confirmat que el seu partit farà una "oposició ferma en defensa de la igualtat de tots els espanyols i en defensa de l'Estat de Dret", oferint un "projecte de concòrdia als espanyols".

Montesinos ha assenyalat que "la moderació també és a dir les coses alt i clar" i explicar als espanyols que estan "davant de circumstàncies molt greus", ja que Sánchez ha triat "el pitjor per a Espanya, la via radical i els pitjors socis possibles."