El general de divisió a la reserva Rafael Dávila Álvarez, un habitual dels estirabots ultramuntans, ha plantejat al seu blog que l’habitual desfilada militar que s’organitza a Madrid en ocasió de la festa del 12 d’Octubre se celebri enguany a Barcelona, concretament a l'avinguda Diagonal.

Al seu text, Dávila considera que a Catalunya “uns individus han traït el poble espanyol”, han robat “la sobirania a Espanya” i ara pretenen “acabar amb la integritat territorial”. “La unitat d’Espanya està per sobre de tot”, ha escrit Dávila, en un missatge que es pot interpretar com a desobediència a l’ordre constitucional, i continua que amb demanar a la població que celebri el 12 d’Octubre penjant banderes espanyoles “no n’hi ha prou”.

“L’Estat és fort i ho ha de demostrar”, ha afegit Dávila, per proposar que si el 12 d’Octubre se celebra la ‘Fiesta Nacional’, una manera de “celebrar-ho sense estar-se de res” seria portant a Catalunya, concretament a la Diagonal de Barcelona, “la desfilada de les Forces Armades”.

“No tinc cap dubte que veient desfilar l’exèrcit espanyol per la Diagonal, els carrers de Barcelona s’omplirien de gent aplaudint i cridant ‘Viva España’”, afegeix el general, que conclou que “Catalunya és Espanya, tant com la Castellana”.