El general de divisió Rafael Dávila Álvarez ha manifestat al seu blog com negociaria ell amb el president de la Generalitat, Quim Torra. "Torra? Quantes divisions té Torra?", ha dit que se li hauria de plantejar, recordant que no té potencial militar.

"Permetin-me que amb poques paraules digui com es dialoga amb aquest personatge. És l'únic que entén", ha afegit.

El general apunta que al seu entendre estan guanyant els independentistes, des del referèndum de l'1-O. "En aquesta jornada independentista [d'avui] el Govern d'Espanya cedeix terreny davant l'atac de les forces que a la seva manera han declarat la República Catalana declarant-se enemics de la llei que regeix la convivència a Espanya. Una revolució o guerra amb tots els pronunciaments", indica.

"Des de l'1 d'octubre del passat any han aconseguit gairebé tots els seus objectius mentre les forces constitucionals defensen les seves posicions sense posar-hi resistència. Per als independentistes, que són els que han atacat i trencat les hostilitats, el seu enemic és tot aquell que parla espanyol, que es diu espanyol, que sent Espanya i Catalunya com a identitat", assegura.

El general Dávila és net del capità general Fidel Dávila, un militar africanista que es va sublevar el juliol del 1936. Després de la mort del general Mola va ser designat comandant del denominat Exèrcit del Nord.