El prior de l'Abadia de la Valle dels Caídos, Santiago Cantera, no oposarà resistència a que el govern espanyol entri a la basílica per procedir a l'exhumació de les restes de Francisco Franco, encara que no renuncia exhaurir la via legal.

Segons ha avançat Vida Nova, el prior de la Valle dels Caídos no s'oposarà finalment a l'entrada a la basílica. En concret, fonts directes de l'Abadia han puntualitzat que no oposaran "resistència violenta" perquè entrin al temple però que l'Abadia pot recórrer "segons les vies legals".

"L'Abadia no realitzarà res que surti del marc de la legalitat, però no renuncia als drets que la Llei atorga a tot ciutadà espanyol", asseguren fonts del monestir, que desmenteixen "de forma categòrica" que el prior Santiago Cantera hagi manifestat que tibaria la corda fins a impedir que les restes del dictador surtin de la basílica que custodia. De la mateixa manera, els benedictins neguen que es busqui arribar "a l'extrem".

La comunitat també aclareix que mai no han tingut intenció llançar un ultimàtum a la Santa Seu. Així, desmunten els rumors de les últimes hores que només cedirien en la seva posició si els arribés un requeriment directe del Papa Francesc, de qui depenen directament des d'un punt de vista canònic.

Precisament, l'executiu de Sánchez ha informat aquest divendres 11 d'octubre que exhumarà les restes de Franco abans del 25 d'octubre. A més, el Valle dels Caídos tancarà les seves portes a les 18,00 hores d'aquest divendres i quan torni a obrir-les ja no reposaran en ella les restes de Franco.

El prior Santiago Cantera havia precisat abans que l'Abadia ha actuat "sempre dins de la legalitat".