La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat que l'Executiu exhumarà les restes de Franco abans del 25 d'octubre. El govern espanyol ha adoptat aquest acord perquè des d'avui i fins a aquesta data s'adoptin totes les mesures tècniques necessàries per a dur-la a terme.

"Ens posem de límit el 25 d'octubre per a exhumar les restes de Francisco Franco i ho anunciarem a la família 48 hores abans", ha afirmat Calvo durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, després que ahir el Tribunal Suprem aixequés l'últim obstacle per a poder procedir a l'obertura de la tomba al Valle de los Caídos i la seva inhumació al cementiri de Mingorrubio.

"Tenir un dictador al costat de les seves víctimes en un mateix panteó no té prescripció", considera Calvo. I ha afegit que "un dictador no pot estar en una tomba d'Estat".

En aquest sentit, Calvo ha destacat que davant d'algun possible sabotatge en el procés d'exhumació, l'Executiu no té "cap por", ja que compte amb el suport del Suprem que és "més que suficient per entrar a la Basílica". A més, per tal que es realitzi amb normalitat, el govern espanyol pretén demanar la col·laboració de l'Església Catòlica "en el grau que li pertoqui".

D'altra banda, Calvo ha subratllat que els mitjans de comunicació no podran ser davant la tomba durant les tasques d'exhumació de Franco "pel dret a la intimitat".