El sindicat de mestres USTEC·STEs ha donat suport i a la proposta de la Intersindical i ha fet una crida a participar en la vaga general del 5, 6 o 7 de febrer, coincidint amb l'inici del judici de l'1-O

"Davant la convocatòria de vaga general", ha comunicat el sindicat aquest matí, "hi donem suport i cridem a participar-hi". 

La vaga té una agenda reivindicativa per derogar la reforma laboral, establir un salari mínim a Catalunya de 1.200 € mensuals, recuperar les lleis socials aturades pel Tribunal Constitucional, igualtat de gènere als centres de treball i un model de funció pública de qualitat. "Com partim plenament" aquestes demandes, han expressat des d'USTEC·STEs. 

El sindicat explica que es suma a la vaga pel seu compromís "amb el conjunt de treballadors i treballadores", així com amb els valors d’una democràcia "cada vegada més assetjada per la deriva involutiva que estem vivint". Segons els responsables del sindicat, "no podem restar indiferents". 

Aquesta vaga compta, a més, amb el suport de diverses entitats l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium. També ha rebut el suport explícit del president de la Generalitat, Quim Torra. La Intersindical-CSC ha convocat vaga per als dies en què està previst l'inici del judici per l'1-O al Tribunal Suprem. Els convocants ja han registrat aquest divendres un preavís al Departament de Treball per vaga.