Quatre fundadors de Cs han sortit avui al diari La Razón qüestionant aspectes de la política del president del partit, Albert Rivera, amb un posicionament inusual. Arcadi Espada, Albert Boadella, Félix de Azúa i Francesc de Carreras discrepen de diferents punts de l'estratègia, quan el partit s'ha mostrat estancat a Catalunya, i ha pujat a Espanya però no ha superat el PP.

Aquestes són algunes de les valoracions:

Arcadi Espada: "El camí escollit pels responsables del partit ha estat intentar liderar l'oposició, cosa que pot presentar problemes perquè s'està per sota del PP. És una opció legítima però discutible. Hi ha dos partits satisfets: PSOE i Cs. La pregunta és: La satisfacció per a què serveix?".

Albert Boadella: "La feina d'oposició no serà fàcil: a la curta o a la llarga, PP i Cs estan obligats a conviure o a unir-se. Tinc aquesta impressió. Veuríem l'aparició d'un gran partit de centre. El PP pot fer-ho i Cs també. Si aquest pacte es portés a terme seria bo per a Espanya. Seria molt positiu. Hi ha una amplitud de continguts molt gran entre els dos partits. Això seria l'ideal. Però un partit d'oposició sempre ho té complicat. Sobretot amb un home com Sánchez, que atèn a poques raons".


La Razón

Félix de Azúa: "Tots els partits corren un perill seriós. S'ha fet evident que els votants no poden confiar en cap polític i que la majoria vota per inèrcia el que ja coneix, una mica com qui segueix comprant el mateix diari encara que ara ja l'irrita el seu sectarisme. És el sistema mateix el que està en perill, aquí i a tot arreu. És un moment confús".

Francesc de Carreras: "Des del meu punt de vista que aquests escons no s'utilitzin per a un govern sòlid i estable que pugui durar quatre anys depenent només de si mateix és una pena. Crec que des del punt de vista dels interessos del nostre país el preferible seria que el resultat de Ciutadans contribuís a la constitució d'aquest hipotètic govern però cal tenir en compte la coherència amb l'estratègia que ha triat el partit i aquesta és clara: no pactar amb el PSOE. D'altra banda és difícil saber si Cs aconseguirà substituir el Partit Popular com a referent del centre dreta a Espanya".