El primer ministre d'Irlanda, Leo Varadkar, ha apostat pel diàleg entre el Govern d'Espanya i el futur Executiu català com a manera de resoldre la crisi política a Catalunya desencadenada pel procés independentista.

"Sobre Catalunya, és una de les meves parts favorites del món, Barcelona és una de les meves ciutats favorites. Crec que l'única solució és el diàleg i espero que el Govern central a Madrid entauli un diàleg amb el nou govern a Catalunya", ha expressat davant del ple del Parlament Europeu.

Varadkar ha reaccionat així a les preguntes llançades per l'eurodiputat d'ERC Jordi Solé, que ha assenyalat que el debat a l'Eurocambra sobre el futur de la UE ha coincidit amb la constitució del Parlament de Catalunya, a la que "vuit dels membres no han pogut anar-hi perquè estan empresonats o en l'exili".

"Contempla una UE en la qual polítics honestos poden ser enviats a l'exili o enviat a la presó per complir un mandat democràtic? Contempla una UE en la qual gent pacífica és colpejada per la policia únicament perquè volen votar?", ha preguntat l'eurodiputat independentista el primer ministre irlandès.

Aquesta interpel·lació ha tingut lloc durant el torn de preguntes en un debat sobre el futur de la Unió Europea a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg (França), en el qual també ha participat el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.