La segona ronda de primàries de JxCat, per escollir els primers noms que figuraran a les llistes de les eleccions al Parlament, han donat la victòria a Barcelona a un candidat que no milita a JxCat, el president de la Cambra, Joan Canadell, que ha rebut un 55,2% dels vots, seguit de la portaveu del partit, Elsa Artadi (52,7) i l'advocat i diputat al Congrés Jaume Alonso-Cuevillas (50,9%). Tots tres formaran part de la llista de Barcelona rere la candidata a la presidència, Laura Borràs. Per Girona la cap de llista serà la portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis (62,83%), que ha estat la més votada frec a frec amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas (61,57%). El president del grup parlamentari, Albert Batet (47,36% dels vots), encapçalarà la candidatura de Tarragona i el conseller Ramon Tremosa la de Lleida amb un 52,91%.

Aquesta segona ronda de primàries han registrat un 72% de participació dels 5.128 afiliats del partit. La direcció de JxCat farà una proposta per a la resta de posicions de la llista, que hauran de ser validades pels militants. Dins d'aquesta proposta es podria reservar el primer lloc de la candidatura per Barcelona al president del partit, Carles Puigdemont. Per a ocupar els 18 llocs de les llistes que s'han sotmès a votació en la segona ronda de les primàries s'havien presentat 127 candidats, entre els quals alguns dels pesos pesats del partit, com bona part dels consellers del Govern, que han aconseguit entrar a les candidatures.

Barcelona: quatre consellers

Rere Borràs, com a la candidata a la presidència, formaran part de la llista per BarcelonaCanadell, Artadi y Cuevillas, junt amb el consellers de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró (43,19%), el conseller a l'exili Lluís Puig (38,4), la consellera de Presidència, Meritxell Budó (31,01), el responsable de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet (29,88%), i el vicepresident del partit Josep Rius (22,7%). 

Elsa Artadi ACN

La portaveu del partit, Elsa Artadi, ha estat la segona candidata més votada per Barcelona / ACN

Pilar Calvo i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, han quedat en les posicions nou i deu i tot i que no entrarien directament en els primers llocs de la llista per votació sí ho podrien fer un cop l'executiva abordi les correccions per garantir la partitat amb la llista cremallera, segons fonts de Junts. 

Per ocupar les vuit posicions que seguiran a Borràs com a presidenciables s'havien presentat 70 candidats a la circumscripió de Barcelona. 

 

Girona: Geis, Madrenas i Ten

Junt amb Gemma Geis, que encapçalarà la llista de Girona, i Madrenas, ocuparan els quatre primers llocs per aquesta circumscripció Salvadro Vergés (30,52%) i el diputat Francesc Ten (22,62%).

Gemma Geis Debat Politica General Sergi Alcàzar 34

La cap de llista per Girona, Gemma Geis, és portaveu del grup parlamentari de JxCat / Sergi Alcàzar

A Girona s'havien presentat 21 candidats per optar a les quatre primeres posicions.

 

Tarragona: Batet, Sales i Campdepadrós

A Tarragona, seguiran al president del grup parlamentari, Albert Batet, com a cap de llista, dos diputats Mònica Sales (28,14) i el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós (25,85).

Albert Batet JxCat - Sergi Alcazar

El president del grup Parlamentari, Albert Batet, serà cap de llista per Tarragona / Sergi Alcàzar

A Tarragona es van presentar 16 candidats per als tres llocs en joc.

 

Lleida: Tremosa i dos alcaldes

A Lleida, els més votats rere el conseller Tremosa han estat dos alcaldes, el de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega (25,31) i el d'Alfarràs, Joan Carles Garcia (20,25%).

Ramon Tremosa Conseller Empresa  -Sergi Alcazar

El conseller Ramon Tremosa, serà el cap de llista per Lleida / Sergi Alcàzar 

Per la circumscripció de Lleida 20 candidats optaven a ocupar les tres primeres posicions de la llista.

 

L'executiva de JxCat podrà introduir correccions en la posició dels noms escollits per garantir la paritat i les llistes cremallera.

 

A la imatge principal, el president de la Cambra, Joan Canadell / Sergi Alcàzar