Nova mesura surrealista aprovada pel govern de PP i Vox a les Illes Balears. El ple del Parlament de les Balears va donar llum verda aquest dimarts a una iniciativa de Vox, que ha comptat amb el suport del Partit Popular, en matèria de família. En concret, la mesura reclama al govern que contribueixi a prevenir els divorcis. La moció dels ultres, defensada pel diputat de Vox Agustín Buades, que s'ha aprovat insta a l'executiu balear que "contribueixi a la prevenció de les ruptures familiars mitjançant intervencions d'orientació familiar, mediació o unes altres". A més, reclama al govern mesures per fomentar la natalitat posant en marxa, segons la seva opinió, plans d'informació a les dones embarassades, i promovent campanyes de “sensibilització, promoció i conscienciació sobre la importància de la maternitat i la família”. També demanen que s'eliminin els obstacles que puguin condicionar als progenitors respecte al fet de tenir “el nombre de fills que desitgin i quan ho desitgin”.

Legislar amb "perspectiva de família"

La mesura impulsada per Vox reclama legislar "amb perspectiva de família” perquè les polítiques públiques promocionin la família com "a institució" i que ajudin els pares a tenir els fills que desitgin, així com ajudes per superar les crisis familiars, reconèixer el dret dels pares a educar als seus fills i tenir en compte, amb mesures específiques, a les famílies amb determinades necessitats. Durant una de les seves intervencions el diputat d'extrema dreta va defensar la necessitat de donar suport tant a les famílies monoparentals, per les necessitats específiques que tenen, com les nombroses "perquè aporten capital humà una societat envellida". A més, Buades, en una resposta a Más Mallorca, ha comparat les morts dels migrants al Mediterrani amb el nombre d'avortaments, fet que ha qualificat de "la primera causa de mortalitat". 

El PP va poder aconseguir la presidència del govern Balear gràcies al suport de Vox, que es va abstenir a l'hora d'investir la presidenta popular Marga Prohens. El pacte, a canvi, incloïa la participació dels ultres als consells insulars de Mallorca i Menorca i el compliment de 110 mesures que formen part del programa de l'extrema dreta. En l'acord, els dos partits es comprometen a “reivindicar la família com a cèl·lula bàsica de la societat” i, per a això, preveuen, entre altres accions, aprovar “una llei integral de protecció a la família que inclogui mesures per al foment de la natalitat amb ajudes al naixement, adopció i acolliment, així com a despeses essencials com el menjador escolar, transport, material o activitats extraescolars”. També inclouen en aquest apartat, anomenat 'polítiques socials i família', la voluntat de desenvolupar una llei per a “assegurar una assistència sanitària digna i l'acompanyament familiar, mèdic i espiritual dels malalts, per defensar la cultura de la vida enfront de l'eutanàsia, com a única sortida al dolor”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!