Els parcs naturals i nacionals que estan sota custòdia de la Generalitat de la Catalunya són una prioritat per al Govern. Així ho ha anunciat Carles Puigdemont, que també ha avançat que quan s’aprovin els pressupostos s’incrementarà la dotació pressupostària destinada als parcs d’arreu del territori.

Des de la Vall de Boí, el president ha traslladat el suport del Govern "a totes les línies d'actuació" destinades a "promoure l'activitat econòmica i social a l'Alta Ribagorça a partir dels seus actius". En aquest sentit, ha assegurat que tant pel que fa al patrimoni clàssic, com pel que fa al patrimoni immaterial, el tradicional o en l'activitat econòmica dels esports d'hivern, la Generalitat "hi ha estat com a soci actiu". "El Govern s'ha arremangat i ha buscat la manera de poder resoldre qüestions generals, com el turisme d'esquí, o més particulars", ha afirmat el cap de l'executiu català, que ha posat com a exemple el cas de l'estació Boí Taüll.

L’arrelament al territori, prioritari

Puigdemont ha participat aquest dissabte en una reunió del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça. El president ha aprofitat la seva intervenció per fer un reconeixement a l'esforç del territori per aconseguir l'arrelament de la seva gent. "Totes les activitats que ajuden a arrelar la gent al territori, per a nosaltres com a Govern, formen part de les nostres prioritats i coincideixen amb les vostres", ha destacat. En aquest sentit, ha afirmat que "avui allò que arriba a nivell europeu del que està passant aquí atrau i acaba donant vida, llocs de treball, riquesa i activitat i contribuint a arrelar la gent al territori".

Amb tot, ha recordat que ja s'han atès algunes demandes d'eixos de comunicació claus per a la mobilitat del Pirineu, i que gràcies també a la participació del territori s'ha pogut garantir l'accés a les pistes d'esquí amb unes condicions que no s'havien pogut tenir en anys anteriors. A més, ha assegurat que cal seguir treballant per garantir la mateixa qualitat de connectivitat en tecnologies que a la resta del territori.