A les dues del migdia d'aquest divendres s'acabava el termini per poder emetre el vot per correu, després que la Junta Electoral Central allargués el límit dues vegades. Aquest és el mecanisme que ha de seguir qualsevol reclús per exercir el seu dret universal al sufragi. Els líders independentistes presos a Soto del Real ho han pogut fer al llarg del matí de divendres in extremissegons confirmen fonts del seu entorn a ElNacional.cat. "Ara falta que el vot arribi al col·legi", diuen.

A l'inici d'aquesta setmana expressaven el seu neguit perquè no havien rebut la documentació necessària i patien per si no arribaven a temps de culminar el tràmit, i més tenint en compte que ho havien de fer des del centre penitenciari i que han tingut judici cada dia fins dijous, quan en principi vencia el termini fixat per la JEC. L'ampliació del límit ha permès que Correus ja hagi rebut el sobre amb les paperetes.

Alguns dels seus familiars, però, no les tenen totes i expressen a aquest diari els seus dubtes per si el sobre acabarà arribant a la mesa electoral. Per això avisen que faran tot el possible per comprovar que sigui així, i preguntaran al col·legi que correspon a cadascun dels presos si el vot ha arribat.

Les dues dones, Carme Forcadell i Dolors Bassa, van poder votar dilluns.