Els presos polítics han felicitat el Nadal a tots els catalans des de les presons on fa més de dos anys que estan tancats per la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. El més comú de totes les felicitacions és el desig de llibertat per a l'any que ve.

Jordi Turull, també ha adjuntat a la seva felicitació una nadala desitjant "salut, felicitat i llibertat" per a tots els catalans durant el 2020 i una aquarel·la on s'hi veu una persona amb una reixa de presó acostant-se a Josa de Cadí, de J. Bragulat. Qui també ha felicitat el Nadal mb una il·lustració és Josep Rull, que s'ha valgut d'un dibuix de Pilarín Bayés i d'un poema de J.V.Foix per desitjar unes bones festes a tothom, assegurant que "ens en sortirem". 

Per la seva part, Dolors Bassa ha comentat i desitjat que tothom pugui celebrar i gaudir d'aquests dies amb la família, ha demanat que la gent s'estimi i ha acabat donant una abraçada "groga i lila" per desitjar unes bones festes juntament amb un poema de Miquel Martí i Pol.

L'única dels presos que no ha adjuntat cap fotografia ha estat l'expresidenta del Parlament, que  ha desitjat que tothom pugui gaudir molt d'aquests dies i aprofitar "cada moment amb els que més estimeu" des de la presó de Mas d'Enric".

El més breu de tots ha estat Joaquim Forn que ha desitjat un bon Nadal i "un feliç any de pau i llibertat", alhora que ha adjuntat una fotografia de l'acció que va il·luminar tots els cims de Montserrat per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en canvi, ha felicitat els nadals amb una fotografia dels seus fills fent cagar el tió, on se'ls veu d'esquenes retirant la manta, just en el moment que troben els regals. Juntament amb la foto hi ha adjuntat un "Bon Nadal a tothom!". Qui també hi ha inclòs la seva família és Raül Romeva, que ha recordat a la seva família, que "estem junts, aquests dies i sempre" a part de desitjar unes bones festes.

La felicitació de Nadal més especial, segurament, ha estat la de Jordi Cuixart, ja que ha estat l'únic que hi ha adjuntat una foto seva dins la presó. Alhora, ha assegurat que tant de bo "tots els presos polítics del món poguessin sentir l'escalf que senten ells".

Per altra part, Jordi Sánchez, ha felicitat el Nadal recordant que Cuixart i ell porten ja més de 800 dies a la presó i que aquest serà el tercer Nadal "entre barrots". A més, ha agraït a a tota la gent que "creieu en la nostra llibertat i sobretot en la llibertat del país" que no hagin defallit ja que el fan sentir fort.