El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reaparegut públicament en una nova imatge des de la presó de Lledoners, que ha estat difosa aquest dimarts a través del seu compte de Twitter.

A la fotografia, Cuixart apareix fent una activitat de ceràmica en el taller de la presó de Lledoners, on juntament amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, compleix la pena per sedició imposada pel Tribunal Suprem.

La imatge ha estat difosa amb motiu de la felicitació de Nadal del president de l'entitat cultural, en la qual ha desitjat als "milions de presos polítics d'arreu del món el mateix escalf" que reben. "Des d'Alacant a la Provença, res no s'acaba i tot comença". Bon Nadal a tothom i sempre endavant!", ha afegit Cuixart.

L'última imatge pública de Cuixart va ser una fotografia conjunta amb la resta dels presos polítics de Lledoners que es va difondre el passat mes de desembre del 2018. En aquella ocasió, la finalitat de la fotografia era mostrar "unitat i serenor" com a pròleg a les diferents accions que tenien previst fer com a protesta davant del judici al procés, com van ser les vagues de fam que van fer Forn, Turull, Sànchez i Rull.

En aquesta ocasió, la imatge surt més de dos mesos després que el president d'Òmnium hagi estat sentenciat a nou anys de presó per sedició i hores abans de la Nit de Nadal, la qual Cuixart passarà lluny de casa per tercer any consecutiu.