Els candidats de JxCat al 28-A que es troben en presó preventiva, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, estan pendents de l'autorització de la Junta Electoral Central (JEC) per poder intervenir per videoconferència en tres actes de campanya durant els pròxims dies.

El criteri de la JEC pel qual ha autoritzat intervenir en alguns actes els presos polítics, com les últimes dues rodes de premsa de Jordi Sànchez i del líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha portat JxCat a modificar la seva agenda de campanya perquè Sànchez, Rull i Turull puguin participar en mítings i altres actes si així ho autoritza l'organisme electoral.

Segons ha informat l'equip de campanya, JxCat ha demanat autorització a la Junta Electoral perquè aquest dissabte Jordi Turull, cap de llista per Lleida, intervingui per videoconferència des de la presó de Soto del Real (Madrid) en el míting previst al migdia a la Seu d'Urgell.

Per diumenge a la tarda, JxCat ha programat un acte a Reus (Baix Camp) en què participarà, si ho autoritza la JEC, el cap de llista per la província tarragoní, Josep Rull, pel mateix sistema que Turull.

Finalment, la candidatura independentista ha sol·licitat autorització a la JEC perquè dilluns Jordi Sànchez participi en una roda de premsa a la seu electoral de JxCat a Barcelona amb el president a l'exili Carles Puigdemont, tots dos per videoconferència, un des de la presó i un altre des de Bèlgica.