La presidenta de la Junta d'Extremadura, María Guardiola, continua ingressada a l'Hospital Universitari de Càceres, però ja ha sortit de la Unitat de Cures Intensives (UCI), i evoluciona favorablement després d'haver estat sotmesa a una intervenció quirúrgica a causa d'una infecció que va derivar en sèpsia. La cap de l'Executiu extremeny va començar a sentir febre i malestar en la tarda del passat dimarts i va acudir a l'hospital el dimecres, on després de les proves realitzades, es va determinar que sofria un procés infecciós i es va decidir intervenir quirúrgicament.

Posteriorment, en la recuperació de la cirurgia, la presidenta va sofrir una sèpsia, per la qual va haver de ser atesa en la Unitat de Vigilància Intensiva, segons ha informat aquest dilluns el Govern autonòmic en un comunicat. A última hora d'aquest dilluns, finalment la cap de l'Executiu extremeny s'ha decidit traslladar-la a planta per a la seva completa recuperació. "Quan així ho determinin els metges que l'atenen, María Guardiola reprendrà la seva agenda pública", conclou el comunicat del govern extremeny.

Missatges de suport de Sánchez, Feijóo, López Miras o Fernández Vara

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha desitjat una "ràpida recuperació" i ha manat ànims a la presidenta d'Extremadura, María Guardiola, durant la seva recuperació mentre es manté ingressada. "Vull enviar una abraçada i els meus millors desitjos d'una ràpida recuperació per a la presidenta d'Extremadura. Molt d'ànim, María Guardiola", ha escrit Sánchez en un missatge a la xarxa social X després de conèixer-se els fets. També ha enviat un missatge el president del PP (partit al qual pertany María Guardiola), Alberto Núñez Feijóo: "Molts ànims i el desig d'una total recuperació. T'enviem tota la nostra estima i la confiança que estaràs, de nou, donant el millor de tu per Extremadura".

També ha enviat missatge de suport l'expresident extremeny Guillermo Fernández Vara, que ha patit recentment un càncer i ha expressat: "Desitjo que la presidenta es recuperi plenament tan aviat com sigui possible. Així serà. Tot el meu ànim i afecte". Per la seva part, el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, ha enviat el seu "suport i afecte": "Coneixent la teva força, estic convençut que et recuperaràs molt d'hora". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!