El diari ABC va acusar aquest dimarts el president del Senat, el dirigent del PSC Manuel Cruz, d’haver plagiat nou autors al seu manual de Filosofia contemporània que va publicar el 2002 i va reeditar el 2010, un fet que el PSOE va negar de forma categòrica en un comunicat difós a la premsa.

El rotatiu ha fet públic aquest dimecres el patró de plagi que va seguir el president del Senat per redactar part del seu manual. Cada vegada que Cruz explicava un determinat filòsof, en lloc d'elaborar un text propi, copiava l'autor que ja havia fet prèviament aquest treball. 

El plagi està prohibit en totes les normatives acadèmiques i, segons assegura l'ABC, el dirigent socialista aplica aquesta tècnica en molts fragments de Filosofia contemporània. El mateix feia per donar informació en profunditat sobre un filòsof contemporani, copiar un altre manual on ja estava feta aquesta explicació. 

El PSOE va difondre un comunicat on negava taxativament el plagi i defensava el prestigi professional del president del Senat, “un catedràtic rigorós i un autor prolífic i reconegut” que “ha escrit 34 llibres, a més de nombroses publicacions acadèmiques i de pensament”.

El partit tancava files amb Cruz referint-se a les acusacions de "coincidències mínimes entre comentaristes que han llegit i treballat sobre un mateix autor. És a dir, coincidències en afirmacions sobradament conegudes entre especialistes perquè parlen de les mateixes obres i dels mateixos autors clàssics”.

Aquest dimecres surten a la llum més plagis a tres nous autors: Jesús Mosterín, Carlos Solís i Richard Rorty