Discriminació lingüística en un míting del PP. El president del Partit Popular de la província de València, Vicente Mompó, s'ha vist forçat a parlar castellà en un acte polític amb el líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, després que un dels militants entre el públic l'hagi interromput per demanar-li que s'expressés "en castellà, si us plau", en comptes de català. El polític s'ha mostrat visiblement incòmode al faristol en el moment que el públic ha aplaudit la petició de canviar la llengua, cosa que s'ha vist obligat a fer. "Com era allò del 'bilingüisme cordial'?", ha dit compungit, "encara hem de treballar-ho una mica", ha lamentat, per després seguir amb el discurs en castellà. En total, no ha pogut parlar en la seva llengua ni 20 segons seguits abans de ser reprimit.

Repressió lingüística al PP contra un dels seus líders

El líder popular no ha pogut parlar català en un míting a la Fira de València, a la qual ha assistit Feijóo. En un missatge posterior al seu compte de Twitter, Vicente Mompó ha volgut defensar el PP i ha fet una crida a no creure "tot el que diuen". Amb tot, després ha demanat que cadascú parli la llengua que vulgui, tot i que això és el que no l'han deixat fer els membres del seu propi partit durant el míting. En la resta del discurs, ja en castellà, Mompó ha lloat Feijóo per "unir Espanya" i "il·lusionar-nos" amb el seu projecte polític.

Feijóo ataca Sánchez

Creix la tensió entre el PP i el PSOE. El líder popular Alberto Núñez Feijóo ha arribat a demanar el vot dels socialistes “i no sanchistes” que tenen el seu vot “segrestat” i ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’estar “emprenent el seu propi ‘procés’”. La crisi institucional a Espanya per la reforma del Codi Penal està generant un doll de retrets entre sectors polítics. Fins i tot dins les files socialistes s’han pronunciat veus contra la reforma legislativa pactada entre el PSOE i ERC. Feijóo ha declarat que Sánchez està prenent mesures que van en contra del programa electoral del PSOE. Davant d’aquest fet, el líder popular ha afirmat que cal unió per a protegir la unitat d’Espanya. “Si ens unim els qui hem mantingut aquest país unit durant 44 anys, guanyarem 8.000 mocions de censura en cadascun dels ajuntaments. Guanyarem mocions de censura a totes les comunitats autònomes, votarem en milers d’urnes i no en una urna al Congrés”, ha augurat.