El president de Castella La Manxa, el socialista Emiliano García-Page, ha estat ovacionat pels diputats socialistes castellans quan ha arribat al Parlament autonòmic, després de les crítiques que va llançar contra el president del partit, Pedro Sánchez, per haver aprovat la reforma del Codi Penal. També el president del PP de Cuenca, Benjamín Prieto, ha aplaudit el dirigent socialista.  

García-Page ha aprofitat després per replicar el primer secretari del PSC, Salvador Illa, que li havia reclamat "altura de mires", i ha indicat que el que s'han de tenir són els peus a terra. "Jo l'altura que vull tenir com a president és la que em va donar la meva gent, a veure si algú tindrà tanta altura, que de tanta altura entrarem tots en vertigen", ha afegit ironitzant amb les possibilitats d'Illa.

El president de Castella La Manxa va carregar dimarts contra Pedro Sánchez per pactar amb "delinqüents" independentistes, i li va demanar que "es mantingui en la posició de no tocar" els delictes relacionats amb la corrupció. En declaracions a la premsa des de Toledo i amb un posat molt seriós, Page va assegurar que els independentistes volen "un Codi Penal amb nom i cognoms" que no els inculpi mitjançant els seus propis vots. "És un moment greu per a Espanya", va asseverar. El mateix dimarts, l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra també va criticar durament Sánchez pel que considera que és un error".

"Aquest és un moment difícil i greu [...] El primer que em molestaria és que ens prenguin per ximples", va etzibar a l'inici de la intervenció. Emiliano García-Page va posar pressió sobre Pedro Sánchez per no reformar el Codi Penal en una roda de premsa. "Soc molt contrari a la decisió del govern espanyol. Insisteixo: molt contrari. I ho soc perquè soc molt coherent" amb allò que el PSOE havia dit fins ara sobre la persecució a l'independentisme, va assegurar amb to seriós el socialista castellano-manxec. "No és tolerable pactar amb els delinqüents la seva pròpia condemna", va afegir.