El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que la votació del ple del Congrés d'aquest dijous per aprovar la reforma del Codi Penal va ser més greu que les votacions en el Parlament de Catalunya de l'any 2017 "perquè l'any 2017 el PSOE estava amb la Constitució, i ahir el PSOE va abandonar la Constitució". En una declaració davant dels mitjans aquest divendres a València, Feijóo ha lamentat que la jornada d'aquest dijous al Congrés serà recordada per ser "un dia negre de la democràcia espanyola", perquè segons el líder popular "per primera vegada a les Corts guanya l'independentisme i perd el constitucionalisme". Per a Feijóo, el que va succeir aquest dijous "ens ha de cridar l'atenció; no tot val per a mantenir-se en el poder, no tot és legítim quan se sap que es legisla de manera il·legal i en contra del Tribunal Constitucional". Ha lamentat que "per primera vegada es deroga un delicte que existia de fa segles al Codi Penal com és el de sedició, i es faciliten els referèndums a Espanya", ha dit. A més, ha demanat "eleccions i assossec" davant una situació en la qual l'independentisme "governa Espanya".

Humiliar les competències del CGPJ

El líder dels populars ha considerat que el govern espanyol té la intenció d'aprofitar la reforma del Codi Penal per intentar prendre el control del Tribunal Constitucional i "humiliar un cop més les competències del Consell General del Poder Judicial". A més, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'abaratir la malversació i facilitar que es tornin a convocar referèndums d'independència. Amb tot, Feijóo ha afirmat que el ple d'aquest dijous ha posat de manifest que Pedro Sánchez no té límits i el seu "únic objectiu és resistir". En aquest sentit, ha recordat que l'executiu espanyol va qualificar els magistrats del TC de "feixistes amb toga" i va manifestar que "els magistrats del TC queden homologats als guàrdies civils colpistes del 23-F". "No tot val per mantenir-se al poder" i no es pot "legislar de forma il·legal i en contra el Tribunal Constitucional", ha dit.

A més, Feijóo ha censurat les paraules de Sánchez parlant de complot i ha dit que "aquest llenguatge populista és impropi d'un primer ministre europeu", ja que considera que és molt perillós. Davant d'aquesta situació, ha dit que el PP continuarà "respectant la convivència" i la Carta Magna perquè és "clar" que el govern espanyol no ho fa. 

 

Canvi de la llei del 'només sí és sí'

Alberto Núñez Feijóo també ha parlat sobre la llei del 'només sí és sí', i ha preguntat a Pedro Sánchez "què més ha de passar per canviar la llei del 'només sí és sí'? Quants delinqüents sexuals més hem de veure sortir de la presó o veure rebaixades les seves penes perquè assumeixin la seva responsabilitat?". "Això és intolerable", ha reblat el dirigent popular, després que aquest dijous s'informés que el Tribunal Suprem va abaixar la condemna de 9 a 4 anys i 6 mesos de presó a un home que va realitzar tocaments en els glutis a 4 nenes menors de 16 anys i a una altra major d'edat mentre patinaven en una pista de gel a Vitòria.