Creix la tensió entre el PP i el PSOE. El líder popular Alberto Núñez Feijóo ha arribat a demanar el vot dels socialistes “i no sanchistes” que tenen el seu vot “segrestat” i ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’estar “emprenent el seu propi ‘procés’”. La crisi institucional a Espanya per la reforma del Codi Penal està generant un doll de retrets entre sectors polítics. Fins i tot dins les files socialistes s’han pronunciat veus contra la reforma legislativa pactada entre el PSOE i ERC.

Segons publica l’agència Europa Press, Feijóo ha declarat que Sánchez està prenent mesures que van en contra del programa electoral del PSOE. Davant d’aquest fet, el líder popular ha afirmat que cal unió per tal de protegir la unitat d’Espanya. “Si ens unim els qui hem mantingut aquest país unit durant 44 anys, guanyarem 8.000 mocions de censura en cadascun dels ajuntaments. Guanyarem mocions de censura a totes les comunitats autònomes, votarem en milers d’urnes i no en una urna al Congrés”, ha augurat en declaracions fetes divendres en un míting a la Fira de València.

Més de mil persones en un acte a València

En l’acte a València, Feijóo estava acompanyat pels presidents populars autonòmic, municipal i provincial, Carlos Mazón, María José Catalá  i Vicente Mompó. L’acte va reunir unes 1.300 persones entre l’interior i l’exterior, segons fonts de l’organització. A la seva arribada a la fira, el cap de l’oposició es va dirigir als militants congregats a l’entrada de l’auditori que no van poder entrar per animar-los a “no defallir” perquè “fins que no s’obrin les  urnes no hi ha res guanyat ni perdut”.

Feijóo va estendre la mà als que van escollir el PSOE en els darrers comicis per dir-los que “els seus vots estan segrestats”. “Estem tocant el futur amb les nostres mans. Resistirem fins maig”, ha animat, i ha fet una crida a “no entrar en les provocacions permanents” i a continuar defensant la centralitat i la moderació “que no és sinònim de tebior”.

En la seva intervenció, Feijóo ha subratllat que no pretén “fer campanya”, sinó “obrir les portes del PP als espanyols “votin a qui votin, de drets o d’esquerres” contra un govern que “en només tres mesos ha pres decisions en contra de la integritat territorial que en cap dels 44 anys de democràcia”.

Pel líder del PP, les darreres decisions del govern espanyol responen a “cessions” als independentistes des de 2019, que segons ell sempre segueixen el mateix cicle, i ha advertit que “ara ERC demana un referèndum i almenys no menteix”: “Per saber què passa a Espanya s’ha d’escoltar Junqueras i Otegi”.