El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Pedrós, ha retret aquest dissabte al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que un guardaespatlles al seu servei mostrés un subfusell a l'hospital de Sant Pau de Barcelona.

L'afer es va produir dilluns passat, quan Sánchez va visitar per sorpresa els agents ferits de la policia espanyola que es trobaven recuperant-se en aquell hospital. Quan marxava de l'hospital, bloquejant les instal·lacions d'urgències, un guardaespatlles va mostrar un subfusell per la finestra del cotxe a uns treballadors de l'hospital que demanaven la llibertat dels presos polítics.

En aquest sentit, Padrós també ha retret a Sánchez les formes, que "van ser molt inadequades". "Instrumentalitzar seleccionant ferits, bloquejar el servei d'urgències, menysteniment de la direcció, mostrar un subfusell en un centre hospitalari. Ara qüestionar uns professionals sanitaris (no són funcionaris com va dir) d'un dels millors hospitals del país perquè legítimament van manifestar la seva indignació, no ajuda gaire a aquesta concòrdia convivencial que una majoria reivindiquem des de posicions diverses", ha afegit.

A més, Padrós també ha volgut confessar la seva posició respecte les pilotes de goma. Sense pèls a la llengua ha demanat que el Congrés dels Diputats prohibeixin el seu ús al Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil, ja que "el Parlament no va prohibir el seu ús a Catalunya, sinó que d'acord amb les seves competències només va poder fer fer-ho amb els Mossos".