La improvisada visita privada que va efectuar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a l’hospital de Sant Pau dilluns passat, amb la única intenció de visitar un antiavalots ferit, va comportar el bloqueig dels accessos a urgències durant al mitja hora que va durar una visita que l’hospital va considerar de caràcter privat.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en declaracions al programa No ho sé la de Rac1, després que Sánchez critiqués que la direcció no l'hagués rebut. La consellera ha assegurat que la visita va ser considerada privada tant pel fet que se’n van assabentar “per un tuit de Pedro Sánchez”, com pel fet que el motiu era el de visitar una persona ingressada, en concret un policia espanyo, i es va "interpretar que era una visita privada"

A més, la consellera ha criticat que el president espanyol accedís a l’hospital pel servei d’Urgències, on va “deixar el cotxe al mig”, cosa que va suposar que “durant més de mitja hora no va poder entrar ni sortir cap ambulància”. “És una falta de respecte total, estem parlant d’un hospital”, ha afegit la consellera.

Així mateix, Vergés ha assegurat que entenia que no li agradés l’escridassada rebuda per part dels treballadors del centre hospitalari, però va recordar que això es va produir després d’una visita a la prefectura de la Via Laietana -sense tenir esma per trobar-se amb el president de la Generalitat, malgrat els 600 metres que els separaven- i “anant a diferents hospitals” a visitar només “les seus”.