L'anunci del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, d'invertir en infraestructures a Catalunya 4.200 milions d'euros en quatre anys, no ha caigut gens bé a altres comunitats autònomes. Si l'endemà de la promesa els diaris regionals van saltar contra el que consideren el tractament diferencial a Catalunya, aquest dimecres ho ha fet fet el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla.

Revilla diu estar "molt emprenyat" amb el "pelotazo" de 4.200 milions que rebrà Catalunya de l'Estat, mentre la seva comunitat "no rep res".  "Veig el Rajoy a Barcelona tirar diners, 4.200 milions en obres que fins i tot algunes són competència de la Generalitat... A veure! I a més ho fa en un lloc on no acudeix ningú a donar-li les gràcies", ha censurat el president càntabre, que ha confessat que està "molt emprenyat" per aquesta qüestió.

"A mi em fan un pelotazo d'aquests en la part proporcional que correspon a Cantàbria i vaig amb una pancarta a la Moncloa a donar les gràcies", ha assegurat Revilla a preguntes de la premsa, moments abans que es fessin públiques les dades de dèficit corresponents al 2016, segons les quals Cantàbria ha duplicat l'objectiu (1,4% del PIB).

Sobre aquest tema, Revilla ha insistit que el govern d'Espanya "no compleix amb Cantàbria" i ha anunciat que està esperant que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, digui que la comunitat no ha complert el dèficit per treure "la llista completa" de compromisos no satisfets de l'Estat amb la regió. "Em sembla molt bé que tothom rebi diners, però el que és nosaltres, ni un euro", ha censurat, i ha assegurat que si el govern d'Espanya "ens enviés tot el promès que no ha arribat, estaríem en superàvit de manera tremenda".