Nous missatges de Whatsapp han destapat que el número dos d'Interior del PP i secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va mantenir converses amb el president de l'Audiència Nacional, José Ramón Navarro, en plena investigació de l'operació Kitchen. Durant gairebé un any es van intercanviar centenars de missatges en els quals Martínez demana més informació sobre la investigació secreta a Navarro, que dirigia l'òrgan jurisdiccional que va acabar imputant al número dos d'Interior del PP. Segons ha avançat la cadena SER, el secretari d'Estat de Seguretat va voler conèixer la posició de la Fiscalia i va preguntar al president de l'Audiència Nacional informació com l'actitud del jutge del cas Kitchen i la possibilitat que tenia d'acabar imputat. També va demanar-li una interlocutòria judicial secreta per preparar el contingut de la seva defensa. 

José Ramon Navarro ha negat a la SER haver facilitat informació a Francisco Martínez sobre la investigació de l'operació Kitchen i ha assegurat que només li va donar "llargues". Tot i això, el president de l'Audiència Nacional ha admès que va ser imprudent per no tallar les converses quan tocava. De fet, l'intercanvi de missatges es va allargar en el temps, gairebé un any. Entre tots, destaquen missatges d'agraïment de Martínez a Navarro: "Si bonament et pots assabentar d'alguna cosa, t'ho agrairia molt, com sempre", va escriure el número dos d'Interior del PP el 8 d'octubre de 2019. 

Les peticions de Martínez a Navarro

Les converses van tenir lloc entre el 14 de febrer de 2019 i el 23 de gener de 2020, i en cap moment es mostra una negativa del president de l'Audiència Nacional a les peticions de Martínez. Les seves respostes, encara que no detallaven informació, donaven ales a Martínez. "Ja t'ho diré quan ho sàpiga", "me n'assabento i et dic", "demà et dic quan surti de les oposicions", afirmava Navarro. Així mateix, es comprometia a explicar-li "quina és la idea" del jutge una vegada ja es va anunciar la seva imputació, el gener de 2020. 

A més a més, el president de l'Audiència Nacional va arribar a convidar a sopar a casa seva a Francisco Martínez quan ja s'havia fet públic que el PP prescindiria del que era número dos d'Interior i de la resta de presumptes implicats en l'operació Kitchen per les següents eleccions. 

Més missatges de Whatsapp de Martínez

Aquesta setmana ja s'havien fet públics d'altres missatges de l'operació Kitchen enviats per Francisco Martínez, a qui la Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó per l'espionatge il·legal a l'extresorer del PP, Luis Bárcenas. Segons va revelar El País, Martínez va mantenir converses amb el màxim cap policial Eugenio Pino que demostren com des del ministeri de l'Interior, amb coordinació amb la policia, s'impulsaven investigacions, moltes d'elles sense suport judicial, cap a figures de Podemos o del moviment independentista.