La Fiscalia Anticorrupció ha determinat que la reforma del delicte de malversació no alterarà el seu escrit d'acusació en el cas Kitchen, sobre el presumpte espionatge del Ministeri de l'Interior de Jorge Fernández Díaz contra l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, l'any 2013. Després que la Fiscalia General de l'Estat hagi emès el decret amb el qual unifica criteris en relació amb les condemnes de malversació, Anticorrupció ha assenyalat que en el cas de l''Operació Kitchen' encara és aplicable l'article 432 del Codi Penal, d'apropiació indeguda de patrimoni públic per part de funcionaris públics, perquè l'operació d'espionatge va fer servir fons reservats. 

L'article 432, que en l'última reforma s'ha derogat, diu que "l'autoritat o funcionari públic que, amb ànim de lucre, s'apropiï o consenteixi que un tercer, amb el mateix ànim, s'apropiï del patrimoni públic que tingui a càrrec seu per raó de les seves funcions o en ocasió d'aquestes, serà castigat amb una pena de presó de dos a sis anys, inhabilitació especial per a càrrec o ocupació pública i per a l'exercici del dret de sufragi passiu per temps de sis a deu anys". Després de revisar el cas, la Fiscalia Anticorrupció ha conclòs que farà servir aquest article en l'escrit de qualificació que presentarà pròximament. 

La Fiscalia ha dictaminat que, malgrat la distinció que fa la reforma en relació amb l'existència o no d'enriquiment personal en la malversació, el fet de fer servir els fons reservats per a obtenir un benefici encaixaria amb el delicte d'apropiació indeguda. Els casos que sí que es veurien afectats per la reforma serien aquells que es van cometre després de la reforma penal de l'any 2015 i fins a l'actualitat. El cas Kitchen no s'inclou en aquest grup, donat que els fets són anteriors a l'any 2015. "No es revisaran les sentències condemnatòries per delictes de malversació apropiatòria dictades d'acord amb l'article 432 del Codi Penal vigent després de la reforma del 2015, ja que la nova llei ha establert idèntiques penes de presó i inhabilitació", ha informat la Fiscalia General de l'Estat.

Del cas 'Kitchen' ja es coneixen les acusacions populars que exerceixen PSOE i Podem, que reclamen respectivament una condemna de 47 anys i 41 anys de presó per a l'exministre d'Interior, a qui la investigació judicial ha situat com el presumpte 'cervell' de la trama, un operatiu il·legal del qual també haurien participat el seu exsecretari d'Estat Francisco Martínez, l'exdirector adjunt operatiu de la policia (DAO) Eugenio Pino, i comissaris com José Manuel Villarejo. Per la seva banda, l'extresorer del PP Luis Bárcenas, en el seu escrit d'acusació, demana per a l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz més de 40 anys de presó.