La presència d’Anna Gabriel a Suïssa no es veurà afectada per la possibilitat que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena dicti una ordre de detenció contra la cupaire. Així ho va assegurar ahir el Govern suís, assenyalant que "a priori" el cas de la dirigent de la CUP està lligat a delictes polítics que a Suïssa no tenen base jurídica.

Aquest dimecres, la premsa francòfona de Suïssa ha insistit en les dificultats que tindrà la justícia espanyola per aconseguir l’extradició-. El diari de Ginebra ‘Le Temps’, el mateix que va avançar la notícia de que Gabriel no es presentaria aquest dimecres a Madrid, on està citada pel TS, insisteix que ‘Suïssa no expulsarà l’autonomista catalana Anna Gabriel’.

En la seva crònica, aquest mitjà destaca “l’atenció” que ha obtingut la notícia a Catalunya, en tractar-se de la “sisena líder independentista que ha sortit de Catalunya”.

Per la seva banda, la Tribune de Genève, assenyala que ‘La independentista catalana “no anirà al seu procés”’, on explica que Gabriel s’enfronta a un judici que li podria arribar a comportar fins a 30 anys de presó, raó per la qual estudia demanar asil polític a Suïssa.

Pel que fa a la premsa germanòfona, el ‘Tagens Angeizer’, de Zurich, es pregunta si la situació a Espanya no s’assembla cada cop més a la de Turquia a partir del convenciment de la dirigent cupaire de no tenir “un judici just” a Espanya.