El món ja té nou president. Ara que Joe Biden es prepara per governar els Estats Units mentre Donald Trump es debat entre retirar-se amb un mínim de dignitat o obstinar-se amb una resistència numantina que només pot acabar malament, la premsa d’arreu del món sembla respirar tranquil·la. Tot indica que la guerra ha acabat i és hora de guanyar la pau, més enllà que Trump baixi del burro o decideixi ser l’únic pilot que condueix contra direcció.

Sigui com sigui, el món sense Trump sembla un lloc més amable i farcit d’esperances, que ja se sap que les llunes de mel confonen l’esperit. Ja hi haurà temps per despertar, però no cal córrer i per això la premsa escrita d’avui ens convida a iniciar la setmana amb optimisme, i qui ho fa amb més entusiasme, encara que pugui semblar sorprenent, és el diari ‘ABC’, que en la seva portada escombra cap a casa i titula ‘L’arribada de Biden dona oxigen a les empreses espanyoles’. La pela és la pela i en aquest diari estan molt pagats d’explicar que ‘La inversió als Estats Units de societats de l’Ibex suposa 46.000 milions d’euros’.

No es queda enrere ‘El País’, que apunta que ‘Biden i Harris preparen ja el gran gir a la política dels EUA’ i detalla els punts bàsics de la nova política: ‘El president electe i el seu equip comencen a treballar en les seves prioritats: combatre la pandèmia, la recessió, el canvi climàtic i el racisme’. Tot pinta la mar de bé.

Per la seva banda, ‘La Razón’ prefereix destacar en portada una nova enquesta electoral segons la qual ‘Sánchez-Iglesias perden un milió de vots en un any’, però recorda que ‘Trump es queda sol’, tot afegint que ‘L’expresident George W. Bush es desmarca de la tesi del frau i felicita Biden per guanyar unes "eleccions justes"’.

Pel que fa a ‘El Mundo’, les notícies relacionades amb  els Estats Units passen a segon pla i des d’un angle tangencial: ‘Tusk: “Pot ser el principi de la fi per al populisme a Europa"’. El tema principal és per un tema que ens toca més de prop: ‘Casado contrata Rivera perquè recorri la llei catalana de lloguers’.

I als diaris editats a Catalunya, la tònica és semblant: ‘Biden marca el camí de la reconstrucció’ a ‘El Periódico’; Una declaració de Joe Biden: “Posem fi a aquesta era nefasta de demonització”, a ‘El Punt Avui’; ‘Biden es proposa anul·lar les lleis heretades de Trump’ a ‘La Vanguardia’ i “Donem-nos una oportunitat”, una altra declaració de Joe Biden, a l’'Ara’.