Nedar i guardar la roba sempre ha estat una activitat complicada en la que cal triar entre afavorir la seguretat o bé el profit. En política, aquesta activitat, no per habitual deixa de contenir un cert risc. I ara, un cop atado y bien atado el pacte andalús entre Vox i PP (i Cs, però aquests com si veiessin ploure). Resulta que els diaris editats a Madrid s’han adonat que Vox ha fet l’estirada i de cop i volta es comporta com un adolescent amb les hormones desbocades. El que ha passat a Andalusia és només un avís i per això el PP -i la seva premsa amiga- ja maniobra per parar-li els peus.

Per això sembla que és tan important el resultat que el Partit Popular obtingui a les eleccions municipals i autonòmiques a Madrid i per això mateix els diaris espanyols porten dies promocionant els candidats i les candidates d’aquest partit a l’ajuntament i a la comunitat i orientant totes les maniobres populars per contraatacar a Vox. Arriben a misses dites...

abc

L’ABC avui dedica la seva portada monotemàtica a aquest tema, amb fotografia de Casado flanquejat per la candidata autonòmica, Isabel Díaz Ayuso -que sovint sembla més de Vox que del PP- i l’alcaldable  José Luis Martínez-Almeida, amb el títol "Casado rearma al PP en Madrid para apuntalar su liderazgo". És a dir, que el diari monàrquic ja veu que si el PP fracassa a la capital d’Espanya -o pitjor, l’avancen Cs i /o Vox-, el president del PP ja pot fer les maletes i buscar un racó per plorar. A més, per si no queda prou clara aquesta voxdependència, atenció al títol de l’entrevista al cap de llista municipal: “No me identifico con Vox".

la razon

Al seu torn, La Razón també dedica un espai important a parlar del mateix: “Casado hará una refundación ideològica del PP frente a Vox". De cop i volta sembla que a Madrid han començat a girar la vista a la dreta i s’han adonat que el problema el tenen en aquest costat.

elmundo.750

Per la seva banda, El Mundo ofereix una entrevista a Isabel Díaz Ayuso, que no se sap cap on rema: "Vox no propone nada que no haya visto antes dentro del PP". Caram, una candidata autonòmica reconeix que dins del PP hi ha ultradretans. Ja s'havia dit que Ayuso no se sap ben bé en quin partit milita. Això sí, queda clar que milita en una manera molt concreta d'entendre Espanya i que no li cal girar-se cap a la dreta, que ja hi és, i de sobres.

el pais

Finalment El País és l'únic que veu que la solució passa per fer-se el suec, però no en el sentit habitual de l'expressió: "Suecia ensaya un gran pacto para aislar a la ultraderecha", doncs això.