Oblidada ja del tot la manifestació independentista de dissabte a Madrid —això, els pocs que es van atrevir a parlar-ne—, la premsa editada a Madrid engega aquesta setmana amb la vista posada a l’enfrontament entre Pedro Sánchez i Susana Díaz un cop el primer ha imposat unes llistes electorals en què els susanistes han quedat pràcticament desapareguts.

Estem en precampanya i la tònica de les properes setmanes serà aquesta, furgar en les maniobres internes dels partits de cara elaborar les llistes, un episodi en què es poden fer brillar, i sobrealimentar i sobredimensionar si cal, els conflictes interns, i la premsa editada a Madrid no deixarà passar l’oportunitat de soscavar el PSOE.

Així, l'ABC dedica la seva monoportada a la confecció de llistes al PSOE amb un titular que buscar fer sang entre les files socialistes: “Sánchez s’apropia del PSOE i fulmina el susanisme”, acompanyat d'un "'En prenc nota', respon Susana Díaz, que va evitar participar en la votació que va avalar les llistes".

abc

En la mateixa línia, El Mundo s’apunta a la maniobra de soscavament dels socialistes posant el dit a la nafra de la suposada rivalitat entre Pedro Sánchez i l’expresidenta d’Andalusia: “Susana Díaz evidencia la fractura del PSOE en el comitè federal”.

el mundo

Al seu torn, La Razón posa el punt de mira del seu titular a inflar la precampanya del Partit Popular, també en referència a la confecció de llistes, amb un “Casado blinda el seu futur com a líder”.

la razon

Finalment, El País prefereix sobretot guardar la roba i s’inclina per un titular molt més genèric, de prospecció del panorama abans de la batalla: “Els partits defugen el debat econòmic malgrat els indicis de frenada”.

el pais

La precampanya, efectivament, serà molt llarga, que encara queda pràcticament un mes per a l’inici de la primera campanya electoral i sembla que els diaris s’ho prenen amb la necessària calma per assegurar-se arribar en condicions al 26 de maig, quan acabi el cicle electoral i es pugui respirar més tranquil. O no.