La temuda segona onada del coronavirus ja és aquí... o és a punt d’arribar... o no arribarà. Si els experts no es posen d’acord, menys ho faran els diaris de paper, que aquest dissabte mantenen punts discordants sobre aquesta nova onada de Covid-19.

En tot cas, paga la pena fer el repàs per veure que si hi ha un punt d’acord és que el perill és real i que la decisió, presa ahir pel Govern, de tancar discoteques i sales de festa serà una bona mesura per frenar la malaltia.

abc

Així, l’ABC es mostra espanyolísimament optimista amb un titular a tota portada on destaca que ‘Espanya, a temps de revertir la segona onada’, tot afegint que ‘Les autonomies declaren la guerra a l’oci nocturn: la Generalitat tanca les discoteques i Madrid valora aplicar més restriccions. França recomana no viatjar a Catalunya’. La imatge és de les bateries de Turó de la Rovira, a Barcelona, on es veu un grup de joves poc diligents respecte a la distància de seguretat.

elpais

Al seu torn, El País apunta que ‘Europa es mobilitza davant el temor a una segona onada’, afegint que ‘Bèlgica prohibeix viatjar a Lleida i Osca i França recomana no anar a Catalunya’. És a dir, el que a l’ABC era nervi espanyol, a El País és ordre europeu.

larazon

En canvi, La Razón prefereix un titular de caire més apocalíptic: ‘Europa senyala Espanya davant l’onada de rebrots’. No ho especifiquen, però el lector intel·ligent d’aquell diari entén el que es diu entre línies, tot és culpa del govern socialcomunista i els seus aliats separatistes.

elmundo

Pel que fa a El Mundo, l’artilleria unionista dispara contra el Govern amb el titular ‘Catalunya no comunica el 90% de les hospitalitzacions per coronavirus’. Si arriba la segona onada, ja queda clar que serà culpa de Quim Torra.

ara

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

Quant als diaris catalans, l’Ara publica també una fotografia de les bateries del Turó de la Rovira, amb el titular ‘Catalunya tanca els locals d’oci nocturn’; El Periódico tria una platja en plena festa nocturna amb el titular ‘‘Botellón' viral’; El Punt Avui publica una entrevista al president a l’exili, Carles Puigdemont, amb la cita “L’encara rei ens deu a tots un ‘M’explico’” i La Vanguardia recorda que ‘El Govern tanca l’oci nocturn i només permet bars fins a mitjanit’. La segona onada... sembla que ja la tenim aquí.