El Govern de la Generalitat tanca totes les discoteques, sales de festa i activitats musicals amb pistes de ball de Catalunya a causa de la situació epidemiològica. Segons han anunciat aquest divendres, el nombre de contagis en augment ha obligat a adoptar "mesures especials de contenció", entre les quals també hi ha restriccions horàries als restaurants, bars i guinguetes de la seixantena de municipis on ja hi havia restriccions.

El comitè tècnic del Procicat ha anunciat aquesta tarda les noves mesures, que entraran en vigor a partir d'aquest dissabte i tindran una durada de 15 dies. "Tant de bo no ho haguem de renovar, però seguirem pendents de com evoluciona la pandèmia", ha explicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania perquè no s'hagin de prolongar. Argimon ha recordat que correspon a la policia local i a l'Administració de la Generalitat exercir les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures, i que el seu incompliment comportarà sancions. "Serem molt escrupolosos perquè això es compleixi", ha assegurat.

Horaris de tancament en bars i restaurants

En els municipis on ja hi havia mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus, s’estableix ara una nova restricció horària en restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, que hauran de tancar a mitjanit. Les noves mesures estableixen el mateix horari de tancament per a les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo d'arreu del país. "En aquests últims dies hem insistit en la necessitat de limitar la mobilitat, a més que en alguns espais és més difícil respectar les mesures", ha justificat Argimon.

restaurant figueres acn

Un restaurant de Figueres, municipi amb restriccions on entren en vigor les noves mesures horàries. / ACN

L'anunci de les noves mesures arriba el dia en què el Departament de Salut ha informat de 1.343 nous positius en Covid-19, amb Barcelona i Lleida com a focus principals. Tot i que això suposa una reducció respecte dijous, quan el balanç arribava fins els 1.949 casos, la xifra segueix igualant la transmissió de finals de març.

Situació "crítica" pels rebrots

Des d'aquest dimecres, les autoritats sanitàries catalanes estaven estudiant restringir les reunions d'oci en horari nocturn i tancar totes les activitats d'oci nocturn després de comprovar que la majoria dels rebrots de Covid-19 es donen en l'àmbit lúdic i entre els joves que no prenen precaucions. 

Argimont ICS ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. / ACN

El nou secretari de Salut Pública ja va alertar aquest dijous que la situació actual de coronavirus a Catalunya és "crítica". "Nosaltres som partidaris d'aplicar mesures en l'oci nocturn", va avançar ahir Argimon, abans que es concretessin les noves restriccions que afecten discoteques i sales de ball de tot Catalunya.

Indignació entre l'oci nocturn

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm s'ha mostrat indignada amb el tancament ordenat pel Procicat. El secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha lamentat en declaracions a l'ACN que no sabien res de la mesura.

Boadas ha advertit que aquesta mateixa matinada ja hauran d'enviar els treballadors a casa, i ha denunciat les pèrdues econòmiques que patirà el sector. El secretari de Salut Pública ha dit que són conscients que són unes mesures "doloroses i no volgudes", però que ara cal prioritzar la reducció de la mobilitat per estabilitzar els contagis.

Imatge principal: Una discoteca del Camp de Tarragona, durant la pandèmia de coronavirus. / ACN