Al Partit Popular comença l’era post-Cayetana, i si ahir ja es va veure que la notícia del cessament de Cayetana Álvarez de Toledo havia estat oli en un llum per a la Casa Reial, ja que els permetia dissimular que Joan Carles s’ha afincat en una satrapia pèrsica, aquest dimecres el focus se centra en que el partit de Casado engega una nova etapa que, ‘aquest any, sí’, els ha de permetre recuperar el poder. Als diaris de la dreta mediàtica ja els agrada fabular amb el retorn del PP a la Moncloa i no s’estan de dibuixar un nou horitzó que posi fi al ‘malson’ del govern de coalició ‘socialcomunista’.

elmundo

‘El Mundo’ és qui dispara més fort, amb un exercici d’estil curiós que aconsegueix dedicar diversos titulars a la nova etapa del PP sense esmentar la seva principal protagonista, Cayetana Álvarez de Toledo. El primer d’ells és ‘García Egea guanya poder i posa ara l’objectiu en els barons’, acompanyat dels subtítols ‘El secretari general del PP va liderar el sector de Gènova que acusava la portaveu de “deslleialtat” amb Casado’ i ‘ Comença a fer nomenaments als territoris per reforçar el control de la direcció’. La fotonotícia és per a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que sembla ser la nova esperança blanca dels conservadors espanyols. Atenció al títol-arenga: ‘Dirigents del PP ovacionen Almeida: ‘No té sostre en política’.

elpais

Per la seva banda, ‘El País’ apunta que ‘El gir de Casado rep el suport dels barons del PP’ i afegeix: ‘La direcció del partit, sobre el cessament de Cayetana Álvarez de Toledo: “Només era portaveu d’ella mateixa’.

larazon

Al seu torn, ‘La Razón’ dedica el seu titular al nou curs esoclar amb ‘Educació planteja que el curs sigui semipresencial a partir dels 14 anys’, però tot i que en petit, toca amb precisió el tema que ens ocupa: ‘El PP post-Cayetana: gir a la moderació i economia, sanitat i ocupació com eixos’. Que Álvarez de Toledo converteixi Teodoro García Egea en moderat sí que és un eix de l’enèsim gir al centre del PP. Tot i que ja se sap que de tant girar un acaba per retornar al punt de partida.

abc

Qui sí que practica el cayetanisme, és a dir, va  per lliure, és l’‘ABC’, que dedica la portada a la situació econòmica: ‘Espanya es queda sense escut contra el deute’. És el que passa als lliurepensadors, que quan perden el pas fan veure que són molt independents quan simplement estan desorientats.

elpuntavui

lavanguardia

elperiodico

ara

El repàs al quiosc català és molt més variat: ‘La prohibició de fumar indigna els restauradors’ a ‘El Punt Avui’; ‘El PP es prestarà a un pacte judicial, però no per als pressupostos’ a ‘La Vanguardia’; ‘La lenta reacció i la falta de rastreig donen ales al virus’ a ‘El Periódico’ i “La gent gran va ser abandonada a les residències” a l’‘Ara’.