L’avenç en les negociacions entre PSOE i ERC de cara a facilitar la investidura de Pedro Sánchez no són del gust de molta gent. I així ho reflecteixen les portades del diaris editats a Madrid, que estan dels nervis per la possibilitat que acabi prenent forma la temuda aliança de bolivarians-proetarres-colpistes i altres gents de mal viure, tots ells concretats en el terme de tradició secular de l’anti-espanya.

elmundo

El Mundo és, aparentment, qui ho passa pitjor, amb un titular que intenta torpedinar la línia de flotació del PSOE: “Sánchez negociarà el suport d’ERC amb l’'arquitecte de l’1-O'”, en referència a Josep Maria Jové, president del Consell Nacional d’ERC però per a aquest diari, sobretot, “Mà dreta de Junqueras l’1-O”, de qui es recorda que “Està imputat després que se li intervingués la ‘moleskine’ amb el full de ruta del ‘procés’”. Per si queda algun dubte que un possible acord no agrada a El Mundo, el títol de l’editorial és “Una humillación a los españoles”.

larazon

Al seu torn, La Razón també fa evident el seu enuig amb aquest títol: “Sánchez anul·la la consulta d’ERC amb una mesa de diàleg”. Aquí es nota que als marmessors de l’Espanya eterna no els acaba d’agradar que es dialogui amb qui no és de la seva corda.

elpais

El País, per la seva banda, ho amoroseix tot amb un títol molt més neutre, “PSOE i ERC pacten la mesa que negociarà la investidura”, que no es tracta de fer cap mal a les possibilitats que Sánchez es quedi a viure una temporada més a la Moncloa.

abc

L’ABC en canvi, prefereix atacar el front andalús i treure suc de la sentència pel cas dels ERE: “Més de cent socialistes es van lucrar amb els ERE”. Els tres subtítols insisteixen en el mateix: “Almenys 85 militants, 18 familiars directes i 17 amics es van beneficiar de l’espoli”; “La sentència dificulta que la ministra Montero, a la Junta de 2002 a 2018, lideri el PSOE andalús” i “Celaá justifica el silenci de Sánchez: “El cas no concerneix al govern i menys al president”. El diari monàrquic porta dies collant el PSOE des del sud d’Espanya i res fa pensar que la cosa acabi aquí.

elpunt avui.750

ara

elperiodico

lavanguardia

Els diaris editats a Catalunya, en canvi, ofereixen una altra visió de les negociacions entre socialistes espanyols i republicans catalans: “Primers moviments” a El Punt Avui; “El PSOE accepta negociar de manera formal amb ERC” a l’Ara; ‘Un Govern [espanyol] sí, però amb cautela” a El Periódico; i ‘ERC avisa al PSOE que el diàleg ha de ser entre governs” a La Vanguardia.