El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va adreçar ahir als empresaris un discurs que intentava calmar l’Ibex en la situació de crisi actual i alhora demanar-los ajuda per tirar endavant. La interpretació de la conferència “Espanya pot” als diaris marca de quin costat carrega cadascú en un quiosc més econòmic que mai, on els titulars són veritables exercicis d’equilibrisme per enviar un missatge que conjugui una certa esperança amb l’habitual crítica a l’executiu espanyol. Ja se sap que amb qui t'alimenta, i l’Ibex n’és una, no s’hi juga. Avui toca nedar i guardar la roba.

elmundo

El primer exercici d’aquest equilibrisme és el d'El Mundo, que al titular ja es veu que vol disparar però sense fer mal: "Sánchez utilitza l’Ibex contra el PP sense trencar amb Podemos", i afegeix que el president espanyol "S’envolta d’empresaris davant la reunió amb Casado i li exigeix ara grans pactes".

larazon

Al seu torn, a La Razón fan el mateix, però tot al contrari: "Debat al PP per la gestió del ‘no’ a Sánchez davant dels rebrots". Als subtítols s’entén el perquè de tot plegat: "El president [Sánchez] insta Casado a donar suport als pressupostos davant els empresaris de l’Ibex i deixar el “politiqueig”'.

abc

L’ABC, en canvi, no s’està per romanços al seu titular i assegura que "Sánchez exigeix submissió". En subtítols explica que "cita empresaris de l’Ibex i representants de la societat civil abans de reunir-se avui amb Casado, després d’evitar el líder de l’oposició durant sis mesos".

elpais

Finalment, El País prefereix el discurs oficial, com sempre, amb un "Sánchez assegura a les empreses l’estabilitat del seu govern", tot afegint que "El president promet '40 mesos' de legislatura i demana unitat. Els alts executius donen suport a la crida al consens, però ho veuen difícil amb el PP".

elperiodico

lavanguardia

ara

elpuntavui

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, El Periódico tracta el tema amb un "Sánchez exhibeix consens empresarial davant el PP" i La Vanguardia prefereix "Sánchez s’envolta del món econòmic per demanar unitat"; l'Ara i El punt Avui se centren en la crisi entre Junts i el PDeCAT: els primers titulen: "Puigdemont i els presos polítics deixen el PDeCAT" i els segons, "Tots cap a Junts".