A punt d’arribar a l’equador del mes d’agost, l’amnèsia imperant respecte al parador del rei Joan Carles I continua vigent. Una setmana més i ja ningú es preguntarà on és aquest Wally coronat que fa el que vol amb una escorta a càrrec dels contribuents. Però com que l’important és la salvaguarda del negoci familiar, ara cal que el fill i la jove, que són els que dirigeixen els destins del clan Borbó, facin veure que fan alguna cosa positiva que els justifiqui el sou, com ara anar a passejar per Menorca en mànigues de camisa.

larazon

Ahir van anar a l’illa esmentada i es van trobar amb una estampa que ha excitat molt el diari La Razón: tota una manifestació de suport —uns carrers més enllà hi havia una manifestació de rebuig, però d’això no se’n diu res’—. En  concret es tractava de “diverses desenes” o de “més d’un centenar” d’aduladors del rei, segons que s’ha pogut llegir en diversos mitjans, però n’hi ha hagut prou per capitalitzar la portada del diari de Francisco Marhuenda, amb foto gegant i el títol "Ovación a los reyes" i s’especifica que el motiu de la visita era “promocionar el turisme i els seus productes”, una activitat professional de difícil encaix amb les tasques dels monarques. Amb tot, el títol principal és per a "Els metges alerten d’un nou col·lapse pels rebrots".

abc

En tot cas, serà cosa de la canícula o de voler girar full, però La Razón es queda avui sola en l’ensabonada monàrquica. A l’ABC opten per titular "Farts", en referència a la situació que està vivint el sector sanitari a les portes d’una esperada segona onada de la Covid-19, tot indicant que "Els col·legis mèdics alerten del 'risc de col·lapse'" pel “continu i preocupant augment de casos”, i Simón redueix a “qüestió semàntica” parlar de "segona onada".

elmundo

elpais

A El Mundo el tema principal també és el coronavirus, amb "Els contagis es disparen i els metges avisen d’un altre col·lapse", mentre que a El País opten per l’àmbit internacional amb "Israel tanca un històric pacte de pau amb els Emirats Àrabs", un tema, per cert, que apareix a totes les portades excepte a l’ABC.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, aquests són els principals titulars: "El virus accelera" a El Periódico; "PCR a les aules" a El Punt Avui; "Israel i els Emirats anuncien un històric acord per a la pau" a La Vanguardia i "S’estén la prohibició del tabac al carrer per frenar el virus" a l’Ara.