Desenes de persones de col·lectius menorquinistes han participat aquesta tarda a Coinga (Menorca) en una protesta contra Felip VI i Letícia, que visitaven l'illa. Els manifestants han estat aturats per un fort contingent de la Guàrdia Civil, que ha impedit que s'acostessin als monarques espanyols i han permès només l'entrada de partidaris dels Borbons.

Els reis d'Espanya s'han traslladat a Coinga, acompanyats del ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska, per visitar la fàbrica de formatges de la Cooperativa Insular Ramadera (Coinga). Els manifestants han cridat llavors "Menorca no té rei" i "Valtònyc llibertat" i han denunciat a les xarxes que la Guàrdia Civil els ha desplaçat mentre facilitava el pas als monàrquics. El diferent tracte ha provocat moments tensos.

EfTdafvXYAAbcwI
EfTdafvXYAAbcwI

Els col·lectius menorquinistes també s'han manifestat d'altra banda a Ciutadella i Maó, amb pancartes com "Menorca no té rei" o "Aprèn de ton pare i ves-te'n". Hi han assistit unes 300 persones i han llegit un manifest en el qual exigeixen que el Consell Menorquí i el Govern Balear retirin les medalles d'or concedides a rei emèrit "ja que ha demostrat no ser digne d'aquestes concessions".

Imatge

Felip i Letícia han viatjat sols a la primera visita oficial a Menorca de les vacances. Els reis han vist com es fa formatge i han estat rebuts amb pancartes de la nova Manos Limpias: Concordia Real Española. La mateixa organització que farà d'acusació popular contra Pere Aragonés per injúries a la Corona paga pancartes als menorquins monàrquics. L'extrema dreta canvia de nom però no marxa mai. La pancarta diu "España os quiere", falta afegir-hi la paraula "lejos".