Hi ha dilluns que el quiosc dona per a molt i n’hi ha que no donen per a gaire. L’inici de la setmana és molt propici a la publicació d’enquestes, per exemple, però quan no n’hi ha, de vegades passa que les portades són una mica com els canelons, fetes amb les restes del dia anterior. Això no vol dir que els canelons siguin dolents, només que cal gràcia i talent perquè surtin prou bons...

larazon

...sempre que no siguin congelats, esclar, que la portada de La Razón sembla venir directament de la nevera —en argot periodístic, tot allò que es deixa fet per avançat, preparat per servir-lo quan no hi hagi res millor, reescalfat a conveniència—. Una entrevista a Rocío Monasterio, presidenta de Vox a la Comunitat de Madrid amb el textual El PP de Casado no pot ser col·laboracionista amb Moncloa serveix per passar l’expedient de la jornada sumat a un titular que intenta dir molt però no diu gaire: Justícia veu “aplanat” un pacte per renovar el CGPJ.

abc

Al seu torn, l’ABC juga el comodí de la Covid amb dos temes, un de negatiu i un de positiu. El primer, Les Pimes han de pagar ja quasi dos mil milions ajornats pel virus’; el segon, Espanya disposa de material anti-Covid per cobrir de dos a sis mesos. Ara bé, assenyala que Madrid és la que més reserves té, mentre que en altres regions només n’hi ha fins Nadal.

elpais

Pel que fa a El País, la fotografia principal és per als manifestants peruans, per indicar que El president del Perú, forçat a dimitir després de només cinc dies i, al costat, La UE examinarà un per un els països pel seu respecte a l’estat de dret.

elmundo

 L’únic que se surt de la tònica és El Mundo, que tot i donar la fotografia també als peruans —El president del Perú dimiteix per la pressió del carrer—, porta com a tema principal un cop de timó en la qüestió dels draps bruts de Joan Carles. El diari dona veu al monarca —per persona interposada—- i me l’ensabona una mica: El Rei emèrit nega la fortuna a Jersey i els moviments de diners’.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, poques sorpreses i, si fa no fa, la mateixa dosi de beixamel: La pandèmia agreuja la discriminació salarial a El Periódico; Situació límit (sobre el Banc dels Aliments) a El Punt Avui; Trump fa veure que accepta la derrota, però l’atribueix a un frau a ‘La Vanguardia i La Xina crea una gran zona de lliure comerç amb 15 països asiàtics a l'Ara. Bon profit!