En aquest dia D en què se suposa que es convertirà aquest dilluns un cop es faci pública la sentència del judici contra el procés independentista –si és que ho fan, perquè en realitat no hi ha cap confirmació oficial que sigui avui–, tothom està amatent del que pugui passar.

El nerviosisme va per barris i com que a hores d’ara i gràcies a unes filtracions, tothom sembla tenir una idea aproximada de quina serà la sentència, l’espanyolisme mediàtic viu un episodi més de la seva estratègia d’intentar fer el màxim de mal amb la idea que això serà el final de l'independentisme.

Només així s’entén el titular que obre avui el diari La Razón, que a més d’una entrevista a un Allbert Rivera en hores baixes –segons les enquestes–, assegura que "El Suprem deixa en mans de Torra la llibertat dels presos". Vaja, que la pantalla de la sentència en si ja ha quedat enrere i ja se situen en els serrells, assegurant que la sentència –ep, que se suposa que és hipersecreta– descarta la petició de la fiscalia de blindar fins a mitja condemna la concessió de permisos, cosa que, a l’entendre dels de can Marhuenda, posa les claus de la llibertat dels presos en mans del president de la Generalitat.

larazon

L’ABC, per la seva banda, prefereix llançar benzina al foc i alimentar la teoria de la resistència violenta de l’independentisme. "El separatisme es prepara per pair la sentència, assegura el títol de portada, per afegir al subtítol: Puigdemont i Torra animen una resposta violenta per recuperar el protagonisme que els va arrabassar Junqueras, líder dels colpistes condemnats".

abc

Pel que fa a El Mundo, el títol és pràcticament post-sentència: "El govern espanyol es mobilitza per defensar la sentència de l’1-O", per explicar la conversió de l’executiu espanyol en un òrgan de propaganda al servei del Tribunal Suprem.

elmundo.750

Al seu torn, El País, sintonitza amb la mateixa idea que venen dos diaris catalans, La Vanguardia i El Periódico. Sembla que s’han posat d’acord: El País: "La sentència del ‘procés’ obre un nou cicle polític"; La Vanguardia, "La sentència de l’1-O obre una nova etapa per a l’independentisme"; El Periódico: "La sentència de l’1-O obre un nou cicle polític".

elpais

lavanguardia

elperiodico

elpuntavui

araPer acabar, aquests son els titulars d’El Punt Avui i l’Ara: "Dia D" i "Les claus de la sentència contra els líders del procés", respectivament.