España Global no s'atura. A molt poques hores de conèixer oficialment --passades les filtracions-- la sentència del Tribunal Suprem sobre els presos polítics catalans, que suposarà un gran impacte a molts nivells, el govern de Pedro Sánchez ha volgut començar ja la batalla pel relat al món. Cap a un quart de vuit del matí d'aquest dilluns, La Moncloa ha fet públic un vídeo on diversos ministres "defensen les fortaleses de la democràcia espanyola" en diversos idiomes, com l'anglès, el francès, alemany o rus.

Sota el hashtatg #EverybodysLand (la terra de tothom), en el vídeo participen la vicepresidenta Carmen Calvo, i els ministres Josep BorrellFernando Grande MarlaskaIsabel Celaá, Nadia CalviñoTeresa RiberaLuís PlanasJosé Guirao i Pedro Duque. Des de la Moncloa sostenen que "Espanya és una democràcia consolidada, una de les més fortes del món", i que "avui donem un impuls per a recordar-ho amb els membres del govern, explicant-ho amb les seves pròpies paraules i reflexions en diversos idiomes".

“Va ser molt dur aconseguir una democràcia real, així que no ho oblidarem”, comença el vídeo amb el ministre de l’Interior. Durant aquest, els ministres socialistes defensen que “els nacionalismes divideixen les societats”. El ministre Borrell ha de recordar que "institucions que ho mesuren situen Espanya com una de la de les democràcies més consolidades del món".